Škotijos vadovė išplūdo „pasiutusius „Brexit“ šalininkus“

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon išplūdo Londono „pasiutusius „Brexit“ šalininkus“ pirmadienį, po derybų su Europos Sąjungos pareigūnais Briuselyje, kur ji tvirtai pasisakė už Jungtinės Karalystės pasilikimą Bendrijos muitų sąjungoje ir bendrojoje rinkoje po atsiskyrimo nuo bloko.

 N. Sturgeon po susitikimo su ES vyriausiuoju „Brexit“ derybininku Micheliu Barnier žurnalistams skundėsi, kad britų premjerė Theresa May ignoruoja „Brexit“ nepalankias nuomones.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 N. Sturgeon po susitikimo su ES vyriausiuoju „Brexit“ derybininku Micheliu Barnier žurnalistams skundėsi, kad britų premjerė Theresa May ignoruoja „Brexit“ nepalankias nuomones.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 7:03 PM

N. Sturgeon po susitikimo su ES vyriausiuoju „Brexit“ derybininku Micheliu Barnier žurnalistams skundėsi, kad britų premjerė Theresa May ignoruoja „Brexit“ nepalankias nuomones.

„Viena dabartinių JK vyriausybės problemų... yra ta, kad ji iš tiesų nesiklauso nieko, išskyrus pasiutusius „Brexit“ šalininkus“, – sakė pirmoji ministrė konferencijoje, kurią organizavo interneto svetainė „Politico“.

„Norėdama išvengti abejonių, aš kalbu apie tokius žmones kaip (užsienio reikalų sekretorius) Borisas Johnsonas“, – sakė ji.

P. Sturgeon taip pat atkreipė dėmesį į „Brexit“ karštai palaikantį parlamento narį Jacobą Reesą Moggą ir aplinkos sekretorių Michaelą Gove'ą .

Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė sakė „labai aiškiai“ pranešusi M. Barnier apie savo pageidavimą, kad JK liktų muitų sąjungoje.

Toks būtų „vienintelis patikimas ir tvarus Jungtinės Karalystės pasirinkimas“, – sakė ji.

„Tik klausimas, ar jie pripažins tai dabar, ar bus priversti tai pripažinti vėliau“, – pridūrė Škotijos lyderė.

Pasak jos, taip pat labai svarbu išspręsti opų Airijos sienos klausimą.

„Mano nuomone, jeigu pripažinsime tai dabar, galbūt pasieksime kokios nors pažangos šiose derybose, o tai bus geriau nei laukti“, – kalbėjo M. Sturgeon.

Pirmoji ministrė vis tik perspėjo, kad Škotija turės problemų, jei Šiaurės Airijos prieiga prie ES bendrosios rinkos bus geresnė nei Škotijos.

Tokia galimybė „Škotijai kelia papildomą problemą, bet aš manau, kad ji kelia visą virtinę problemų JK vyriausybei“, pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.