ES politika Rusijos atžvilgiu nepasikeitė

Klausimas, ar investicijų bendrovės „Hermitage Capital“ įkūrėjas Williamas Browderis, kuris Rusijoje už akių buvo nuteistas dėl finansinių nusikaltimų, buvo sulaikytas teisingai, turi būti užduotas Interpolui, o Europos Sąjungos politika Maskvos atžvilgiu dėl to nepasikeitė, trečiadienį pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini atstovė Maja Kocijančič.

  Bendrijos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini atstovė tikino, kad santykiai išlieka tokie patys. <br> AFP/Scanpix nuotr.
  Bendrijos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini atstovė tikino, kad santykiai išlieka tokie patys. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 4:06 PM

„Mūsų politika Rusijos atžvilgiu yra labai aiški. Vadovaujamasi penkiais principais, kaip ir praeityje, ginamais 28 valstybių narių; tai yra, joje pokyčių nėra“, – sakė M. Kocijančič, paklausta, ar ES neturėtų imtis kokių nors veiksmų dėl Maskvos piktnaudžiavimo kai kuriomis struktūromis, tokiomis kaip Interpolas.

Savo ruožtu oficialus Europos Komisijos atstovas Alexanderis Wintersteinas pabrėžė, kad W.Browderis jau yra paleistas į laisvę, taigi, šis incidentas jau yra užglaistytas.

Anksčiau trečiadienį W.Browderis savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė, kad Madride buvo areštuotas.

Kiek vėliau Ispanijos policija pranešė, kad iš Madrido policijos nuovados jis buvo paleistas paaiškėjus, kad Rusijos per Interpolą išduoto jo arešto orderio galiojimas pasibaigęs.

2013 metų liepą Maskvos teismas už akių skyrė amerikiečiui W.Browderiui devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už mokesčių vengimą.

2016-ųjų kovą ES Taryba pristatė penkis principus, pagal kuriuos Bendrija vysto savo santykius su Rusija.

Tarp jų yra visiškas Minsko susitarimų įgyvendinimas ir nekintanti ES pozicija nepripažinti Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos, ES santykių su rytinėmis partnerėmis stiprinimas, vidinio ES atsparumo stiprinimas, ypač energetikos ir strateginės komunikacijos srityse, selektyvus bendradarbiavimas su Rusija atsižvelgiant į galimus bendrus interesus, pavyzdžiui, užsienio politikoje, Rusijos pilietinės visuomenės palaikymas ir investicijos į kontaktų tarp ES ir Rusijos piliečių vystymą, daugiausiai dėmesio skiriant jaunimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.