Kremlius sveikina „tiesioginio dialogo“ pradžią per Kim Jong Uno ir Trumpo susitikimą

Kremlius trečiadienį pareiškė sveikinantis precedento neturintį JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimą kaip tiesioginio dialogo pradžią.

Kremlius trečiadienį pareiškė sveikinantis precedento neturintį JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimą kaip tiesioginio dialogo pradžią.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Kremlius trečiadienį pareiškė sveikinantis precedento neturintį JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimą kaip tiesioginio dialogo pradžią.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-13 12:15, atnaujinta 2018-06-13 12:17

„Vien faktas, kad toks susitikimas įvyko ir prasidėjo tiesioginis dialogas, gali būti tik pasveikintas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kremliaus teigimu, tas susitikimas „įrodė, jog Rusijos pusė ir prezidentas Vladimiras Putinas buvo teisūs sakydami, kad nėra jokios alternatyvos politiniams ir diplomatiniams metodams sprendžiant problemą Korėjos pusiasalyje, o vienintelis kelias yra tiesioginis dialogas, kurį dabar ir matome“.

Tokie susitikimai, kad ir kokie būtų jų rezultatai, „padeda sumažinti įtampą pusiasalyje ir pastumti situaciją toliau nuo to kritinio taško, kurioje ji buvo vos prieš kelis mėnesius“, teigė D. Peskovas.

„Tai gali kelti tik pasitenkinimą“, – pridūrė jis.

Vis dėlto, pasak Kremliaus atstovo spaudai, tikrieji Kim Jong Uno ir D. Trumpo derybų rezultatai dar nėra aiškūs, o tokių giliai įsišaknijusių problemų neįmanoma išspręsti greitai.

Rusija palaiko su Šiaurės Korėja gana artimus ryšius; abi valstybės turi neilgą sausumos sieną.

Maskva taip pat gyrė balandį įvykusį abiejų Korėjų lyderių susitikimą paliaubų kaimelyje Panmundžome Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.