Graikijos opozicija po susitarimo su Makedonija šaukia balsavimą dėl nepasitikėjimo

Graikijos pagrindinė opozicinė partija „Naujoji demokratija“ ketvirtadienį sušaukė balsavimą dėl nepasitikėjimo vyriausybe, taip bandydama blokuoti siūlomą susitarimą su Makedonija dėl jos pavadinimo.

K.Micotakis tikino, kad Graikija nuolaidžiauja Makedonijai.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
K.Micotakis tikino, kad Graikija nuolaidžiauja Makedonijai.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-14 14:48

„Tai paskutinis lašas, – sušaukdamas balsavimą parlamentui pareiškė „Naujosios demokratijos“ lyderis Kiriakas Micotakis. – Mes neskaldysime graikų, kad suvienytume (makedoniečius).“

Graikijos premjeras Aleksis Cipras, kurio vyriausybė turėtų atmesti K.Micotakio siūlymą, šią savaitę susitarė su Makedonijos premjeru Zoranu Zajevu, kad šiaurinė Graikijos kaimynė turi vadintis Šiaurės Makedonijos Respublika.

Graikija ilgą laiką ginčijo kaimynės teisę naudoti Makedonijos pavadinimą, nes tai esą gali reikšti teritorines pretenzijas į Graikijos istorinį šiaurinį regioną, irgi vadinamą Makedonija. Senovės Makedonija buvo Aleksandro Makedoniečio imperijos lopšys ir šiandienos graikai tuo didžiuojasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.