Tailando chuntos lyderis tarsis su Prancūzija dėl palydovo pirkimo iš „Airbus“

Tailando chuntos vadovas, šį mėnesį planuojantis vykti į Prancūziją, tarsis dėl 215 mln. JAV dolerių (183 mln. eurų) vertės stebėjimų palydovo pirkimo iš bendrovės „Airbus“, penktadienį pranešė vienas diplomatinis šaltinis.

 Tailando chuntos vadovas, šį mėnesį planuojantis vykti į Prancūziją, tarsis dėl 215 mln. JAV dolerių (183 mln. eurų) vertės stebėjimų palydovo pirkimo iš bendrovės „Airbus“, penktadienį pranešė vienas diplomatinis šaltinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tailando chuntos vadovas, šį mėnesį planuojantis vykti į Prancūziją, tarsis dėl 215 mln. JAV dolerių (183 mln. eurų) vertės stebėjimų palydovo pirkimo iš bendrovės „Airbus“, penktadienį pranešė vienas diplomatinis šaltinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 4:30 PM, atnaujinta Jun 15, 2018, 4:32 PM

Šis vizitas vyks Europai vėl atsigręžiant į karalystę po santykių atšalimo, nulemto 2014 metais įvykdyto karinio perversmo.

Generolas Prayutas Chan-O-Cha, prieš ketverius metus nuvertęs išrinktą vyriausybę, ateinančią savaitę aplankys Didžiąją Britaniją ir Prancūziją, kur susitiks su politikos ir verslo lyderiais.

Gruodį Europos Sąjunga sutiko atkurti oficialius santykius su Tailandu, įšaldytus ilgiau kaip trejus metus po 2014 metų gegužę Prayuto Chan-O-Chos įvykdyto perversmo.

Tikimasi, kad Europos aviacijos pramonės milžinė „Airbus“, paskelbs apie palydovo „Theos II“ pardavimą birželio 25 dieną, kai Tailando lyderis susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, sakė vienas diplomatinis šaltinis Bankoke.

„Derybos dėl palydovo „Theos II“ kontrakto buvo sėkmingos“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

„Tai ne karinis palydovas – jis buvo sukurtas stebėti žemė ūkio naudmenas ir krantų eroziją“, – pridūrė šaltinis.

Iš „Airbus“, 2008 metais sukonstravusios pirmąjį Tailando palydovą „Theos“, gauti komentarų šiuo klausimu kol kas nepavyko.

Prayutas Chan-O-Cha birželio 20-ąją taip pat susitiks su Britanijos premjere Theresa May. Vėliau jis išvyks į Prancūziją, o birželio 22 dieną planuoja aplankyti „Airbus“ gamyklą Tulūzoje.

Pagal eksporto į Tailandą apimtis Prancūzija atsilieka tik nuo Vokietijos ir Britanijos. Daugiau kaip pusę eksporto į šią šalį sudaro aviacijos ir kosminių technologijų produktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.