JAV remiami kovotojai išstūmė IV iš įtvirtinimų rytų Sirijoje

JAV remiamas kurdų-arabų aljansas sekmadienį iš įtvirtinimų šiaurės rytų Sirijoje išstūmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) kovotojus.

 Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) siekia išstumti džihadistus iš paskutinių jų kontroliuojamų kaimelių rytų Sirijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) siekia išstumti džihadistus iš paskutinių jų kontroliuojamų kaimelių rytų Sirijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 2:38 PM

Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) siekia išstumti džihadistus iš paskutinių jų kontroliuojamų kaimelių rytų Sirijoje.

„SDF sugebėjo išvaduoti Danišos kaimą šiaurės rytinėje Hasekės provincijoje“, – pranešime patvirtino aljansas.

Pasak pranešimo, SDF kovotojai šiuo metu yra vos per „3 kilometrus nuo Sirijos-Irako sienos“.

Padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) skelbia, kad per šeštadienį prasidėjusius susirėmimus Danišoje žuvo 30 džihadistų.

SOHR vadovas Rami Abdelis Rahmanas teigė, kad Daniša buvo svarbus IV bastionas, nes jis veikė kaip koridorius, sujungiantis džihadistų valdomas teritorijas Sirijoje ir Irake.

2014 metais žaibišką puolimą surengę IV kovotojai užėmė didelę dalį Sirijos bei kaimyninio Irako ir paskelbė ten įkūrę „kalifatą“. Tačiau šiuo metu džihadistai jau yra praradę beveik visas anksčiau kontroliuotas teritorijas, iš kurių buvo išstumti per atskirus Rusijos palaikomų režimo karių ir JAV remiamu kurdų ir arabų aljanso kovotojų puolimus.

Šiuo metu džihadistai kontroliuoja vos 3 proc. Sirijos teritorijos, nurodo SOHR. Aktyviausiai jie veikia netoli sienos su Iraku esančioje dykumoje.

2011 metais prasidėjęs konfliktas Sirijoje jau pareikalavo daugiau nei 350 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.