Rytų Sirijoje per bombardavimą žuvo 38 provyriausybiniai kovotojai

Rytų Sirijoje netoli sienos su Iraku per praėjusios nakties bombardavimą žuvo mažiausiai 38 provyriausybiniai kovotojai užsieniečiai, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Rytų Sirijoje netoli sienos su Iraku per praėjusios nakties bombardavimą žuvo mažiausiai 38 provyriausybiniai kovotojai užsieniečiai, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rytų Sirijoje netoli sienos su Iraku per praėjusios nakties bombardavimą žuvo mažiausiai 38 provyriausybiniai kovotojai užsieniečiai, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 10:45 AM, atnaujinta Jun 18, 2018, 11:32 AM

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) sakė, kad smūgis Hario miestui yra tarp skaudžiausių pajėgoms, lojalioms Sirijos vyriausybei, tačiau kol kas negalėjo nurodyti, kas vykdė bombardavimą.

Sirijos valstybinė žiniasklaida apkaltino JAV vadovaujamą koaliciją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS) ir nurodė, kad keli žmonės žuvo ir buvo sužeisti, bet konkrečių skaičių nepateikė.

Koalicija neatsakė į prašymus pakomentuoti.

JAV remiami kovotojai ir Rusijos remiamos režimo pajėgos vykdo atskiras operacijas prieš IS dar kontroliuojamus teritorijos lopinėlius Sirijos rytinėje Deir az Zoro provincijoje, kur yra ir Hario miestas.

Abi šalys dažniausiai vengdavo susidurti viena su kita; kad būtų išvengta tokių incidentų, yra nustatyta nekonfliktavimo linija, tačiau būta ir išimčių.

Gegužės mėnesį tuzinas provyriausybinių kovotojų žuvo per aviacijos smūgį Sirijos armijos pozicijoms, kurį, kaip pranešė SOHR ir Sirijos valstybinė žiniasklaida, įvykdė koalicija.

Tuo tarpu Pentagonas neigė savo atsakomybę.

Kruvinų susirėmimų buvo kilę ir balandžio mėnesį, bet kol kas rimčiausias incidentas įvyko vasarį, kai per JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgius Sirijos rytuose žuvo mažiausiai 100 režimą rėmusių kovotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.