Kim Jong-unas baigė savo trečią vizitą Kinijoje

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas baigė dvi dienas trukusį vizitą Kinijoje, trečiadienį remdamasi informuotais šaltiniais pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

 Ši Kim Jong-uno kelionė į Kiniją įvyko Pekinui bandant didinti savo, kaip tarpininko tarp JAV ir Šiaurės Korėjos, vaidmenį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ši Kim Jong-uno kelionė į Kiniją įvyko Pekinui bandant didinti savo, kaip tarpininko tarp JAV ir Šiaurės Korėjos, vaidmenį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 2:40 PM

Pranešime nurodoma, kad Kim Jong-unas iš Pekino tarptautinio oro uosto asmeniniu lėktuvu išskrido maždaug 17 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku.

Vizito metu Šiaurės Korėjos lyderis derėjosi su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. Jie aptarė dvišalius santykius ir Korėjos pusiasalio denuklearizacijos klausimą.

Prieš išvykdamas Kim Jong-unas aplankė žemės ūkio centrą Pekine, ir žiniasklaida tai palaikė jo suinteresuotumo Šiaurės Korėjos žemės ūkio reforma ženklu.

Be to, žiniasklaida pranešė, kad Šiaurės Korėjos lyderis tikriausiai apsilankė kompanijoje „Beijing Infrastructure Investment Co“, kuri specializuojasi geležinkelių tiesimo, tunelių ir kitokios infrastruktūros srityse.

Pasak „Yonhap“, šis apsilankymas gali reikšti, kad Kim Jong-unas yra suinteresuotas bendrais statybos projektais, įskaitant Transkinijos geležinkelio tiesimą.

Pagal šį projektą geležinkelio linija sujungtų Pekiną ir Seulą, ir eitų pro Pchenjaną bei Šinidžu Šiaurės Korėjoje.

„Pirmininko Kim Jong Uno vizitą kompanijoje galima vertinti kaip pasirengimo dideliems ekonominiams projektams, jei bus sušvelnintos sankcijos Šiaurės Korėjai, dalį“, – sakė „Yonhap“ šaltinis.

Tai buvo jau trečias per mažiau nei tris mėnesius Šiaurės Korėjos lyderio vizitas Kinijoje. Kim Jong-unas taip pat turėjo informuoti Xi Jinpingą apie precedento neturintį savo susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, įvykusį birželio 12 dieną Singapūre.

Ši Kim Jong-uno kelionė į Kiniją įvyko Pekinui bandant didinti savo, kaip tarpininko tarp JAV ir Šiaurės Korėjos, vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.