Šveicarijoje nuo Šilthorno kalno sraigtasparniais buvo evakuoti maždaug 400 turistų

Šveicarijoje nuo Šilthorno kalno ketvirtadienį sraigtasparniais buvo evakuoti maždaug 400 turistų, kurie sugedus funikulieriui buvo įstrigę maždaug 2,7 km aukštyje, pranešė laikraštis „Berner Zeitung“.

Turistai sugedus funikulieriui buvo įstrigę maždaug 2,7 km aukštyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Turistai sugedus funikulieriui buvo įstrigę maždaug 2,7 km aukštyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 3:03 PM

„Maždaug 400 turistų ketvirtadienį sraigtasparniais buvo evakuoti nuo Šilthorno kalno, atkarpoje Miurenas-Birgas sugedus funikulieriui. Keleiviai įstrigo maždaug 2,7 tūkst. m aukštyje. Operacijoje dalyvavo penki sraigtasparniai, nė vienas keliautojas nenukentėjo“, – rašė laikraštis.

Evakuotieji buvo nusiųsti į artimiausią stotį Miurene 1,6 km aukštyje. Iš ten buvo galima nusigauti į kitas vietas. Žmonėms kaip kompensacija už patirtus nepatogumus taip pat buvo išdalinti nemokamo maitinimo talonai.

Funikulieriaus vadovybė planuoja susisiekti su visais šiais keleiviais ir pasiteirauti, ar jiems reikalinga kokia nors pagalba.

Funikulieriaus interneto svetainėje nurodoma, kad incidento priežastys dar nenustatytos. Funikulieriaus darbą ketinama atnaujinti penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.