Čekijos prezidentas prisaikdino Andrejaus Babišo vadovaujamą vyriausybę

Čekijos prezidentas trečiadienį prisaikdino jau antrą milijardieriaus Andrejaus Babišo vadovaujamą vyriausybę, o šis žingsnis turėtų užbaigti politinio nestabilumo periodą po pernai įvykusių visuotinių rinkimų.

 Prezidentas Milošas Zemanas vėl paprašė A. Babišo formuoti naują vyriausybę ir šis ministrų kabinetas trečiadienį buvo prisaikdintas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Prezidentas Milošas Zemanas vėl paprašė A. Babišo formuoti naują vyriausybę ir šis ministrų kabinetas trečiadienį buvo prisaikdintas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 11:28 AM

A. Babišo centristų judėjimas ANO laimėjo spalio rinkimus, bet jo mažumos vyriausybė sausio mėnesį pralaimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo ir turėjo atsistatydinti. Kitos parlamentinės partijos nedegė noru formuoti koaliciją su ANO, nes A. Babišui yra pateikti kaltinimai sukčiavimu.

Prezidentas Milošas Zemanas vėl paprašė A.Babišo formuoti naują vyriausybę ir šis ministrų kabinetas trečiadienį buvo prisaikdintas.

Naujoji vyriausybė yra koalicinė, suformuota drauge su socialdemokratais, kurie per privalomą balsavimą dėl pasitikėjimo, numatomą liepos 11 dieną, turės komunistų paramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.