JT beveik 120 šalių atstovai aptars bendradarbiavimą kovojant su terorizmu

Niujorke Jungtinių Tautų būstinėje ketvirtadienį prasidės pirma aukšto lygio konferencija, kurioje beveik 120 šalių kontrterorizmo tarnybų vadovai aptars tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimą kovojant su terorizmu.

Niujorke Jungtinių Tautų būstinėje ketvirtadienį prasidės pirma aukšto lygio konferencija, kurioje beveik 120 šalių kontrterorizmo tarnybų vadovai aptars tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimą kovojant su terorizmu. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Niujorke Jungtinių Tautų būstinėje ketvirtadienį prasidės pirma aukšto lygio konferencija, kurioje beveik 120 šalių kontrterorizmo tarnybų vadovai aptars tarptautinio bendradarbiavimo stiprinimą kovojant su terorizmu. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 9:28 AM, atnaujinta Jun 28, 2018, 9:30 AM

Ši dviejų dienų konferencija skirta aptarti praktinius bendrų pastangų aspektus, tokius kaip keitimasis informacija, patirtimi ir resursais, kova su ekstremizmu, įskaitant piktnaudžiavimą naujosiomis technologijomis, pasipriešinimą užsienio teroristams kovotojams bei JT vaidmenį tarptautiniame bendradarbiavime kovojant su terorizmu.

Vienas aukšto rango JT pareigūnas sakė, kad renginyje laukiama beveik 120 šalių, 25 tarptautinių organizacijų ir 100 visuomeninių organizacijų atstovų. Pasak jo, beveik 100 valstybių atstovaus jų kontrteroristinių tarnybų ir Vidaus reikalų ministerijų vadovai arba jų pavaduotojai.

Konferencijos atidaryme dalyvaus JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas, kurio iniciatyva rengiama ši konferencija, ir JT kovos su terorizmu biuro vadovas Vladimiras Voronkovas.

Konferencijos kuluaruose suplanuota per 20 renginių bei kelios sesijos. Dvi iš jų vyks už uždarų durų.

Atidarymo išvakarėse JAV atstovė prie JT Nikki Haley sukritikavo JT kovos su terorizmu biurą dėl sprendimo į kai kuriuos konferencijos renginius neįleisti nevyriausybinių grupių atstovų.

Pasak jos, tai yra susiję su kelių šalių, įskaitant Rusiją, spaudimu. Be to, N. Haley pavadino Rusiją ir dar kelias valstybes „negarbingomis šalimis“.

„Kelia pasipiktinimą, kad naujasis JT kovos su terorizmu biuras teikia pirmenybę savo pirmuoju sprendimu užblokuoti pilietinės visuomenės dalyvavimą (renginiuose). Nėra jokio priimtino paaiškinimo, kodėl JT stengėsi cenzūruoti šią konferenciją, išskyrus tą, kad jos pasidavė politiniam spaudimui kelių negarbingų šalių, tokių kaip Rusija, Sirija, Iranas, Kuba ir Venesuela, nekeliančių pasitikėjimo kovoje su terorizmu, kurioms prieigos apribojimas ir trukdymas dalyvauti pilietinei visuomenei yra normalu“, – pareiškė JAV atstovė JT.

Amerikiečių diplomatė taip pat pranešė, kad jos šalis sumažins „savo atstovavimo lygį konferencijoje“.

Kiek anksčiau žiniasklaida pranešė, kad JAV nusprendė neskirti 2 mln. dolerių JT kovos su terorizmu biurui, nes jo vadovas V. Voronkovas nutarė neįleisti į dalį konferencijos renginių nevyriausybinių organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.