Įtariamam Anapolio užpuolikui pateikti kaltinimai dėl žmogžudysčių

Vienam vyrui, kuris seniai ginčijosi su laikraščiu „Capital Gazette“, penktadienį buvo pateikti kaltinimai dėl penkių tyčinių nužudymų, policijai pranešus, kad jis įsiveržė į JAV rytiniame Anapolio mieste esančią redakciją ir nušovė keturis žurnalistus bei pardavimų asistentę.

 38-erių Jarrodas Ramosas ketvirtadienio popietę buvo greitai sulaikytas, mėgindamas pasislėpti po biuro stalu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 38-erių Jarrodas Ramosas ketvirtadienio popietę buvo greitai sulaikytas, mėgindamas pasislėpti po biuro stalu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tai buvo vienas kruviniausių išpuolių prieš žurnalistus per visą JAV istoriją.<br> Imago St/ Scanpix nuotr.
 Tai buvo vienas kruviniausių išpuolių prieš žurnalistus per visą JAV istoriją.<br> Imago St/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 10:28 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 10:41 PM

38-erių Jarrodas Ramosas ketvirtadienio popietę buvo greitai sulaikytas, mėgindamas pasislėpti po biuro stalu, paskelbė policija. Teismui pateiktuose dokumentuose pareigūnai jį apibūdina kaip „užsispyrėlį“.

Tai buvo vienas kruviniausių išpuolių prieš žurnalistus per visą JAV istoriją.

Pareigūnams gerai žinoma, kad įtariamasis ne kartą grasino „Capital Gazette“ žurnalistams. Ginčas tikriausiai prasidėjo laikraštyje pasirodžius straipsniui apie tai, kad J. Ramosas teisme prisipažino priekabiavęs prie vienos moters.

2012-aisiais jis pateikė ieškinį dėl laikraščio skelbiamo šmeižto, tačiau teismas atmetė jį kaip neturintį pagrindo. Be to, J. Ramosas dažnai koneveikė redakcijos darbuotojus keiksmažodžių kupinose tviterio žinutėse.

Pasak policijos, stebėjimo kameros vaizdo įraše matyti, kad užpuolikas iš pradžių šovė į stiklines duris, kad galėtų įeiti į redakciją.

Žurnalistai slėpėsi po stalais ir kituose biuro vietose ir vėliau pasakojo apie skausmingas ir baisias akimirkas, kai išgirdo užpuoliko žingsnius ir keletą šūvių.

Pareigūnai sureagavo maždaug per minutę ir areštavo šaulį nepanaudoję tarnybinių ginklų, paskelbė policija. Jie konfiskavo užpuoliko šautuvą ir aptiko pas įtariamąjį dūminių granatų.

2015-aisiais J. Ramosas parašė tviteryje, jog norėtų, kad laikraštis nebeskelbtų naujienų, bet „būtų maloniau“, kad du jo žurnalistai „nebekvėpuotų“.

Tyrėjai nagrinėja jo paskelbtas žinutes ir ieško įkalčių jo bute, esančiame Merilando Lurelio apygardoje.

Tarp nužudytųjų yra rašytojo Carlo Hiaaseno brolis – 59-erių laikraščio vykdomojo redaktoriaus pavaduotojas Robas Hiaasenas. C. Hiaasenas sakė esąs „priblokštas ir prislėgtas“, kad neteko brolio, kurį pavadino „vienu švelniausių ir linksmiausių pažįstamų žmonių“.

Taip pat buvo nužudyti žurnalistai Geraldas Fischmanas, Wendi Winters, Johnas McNamara ir pardavimų asistentė Rebecca Smith.

Anapolio valdžia pranešė, kad išpuolio aukos bus pagerbtos per penktadienio vakarą vyksiančią ceremoniją aikštėje, esančioje netoli miesto tarybos rūmų.

Meras Gavinas Buckley pažymėjo, kad vietos bendruomenė gedi.

„Tai žmonės, kurie ateina į miesto tarybos posėdžius, turi klausytis nuobodžių politikų ir sėdėti tenai“, – sakė G. Buckley.

„Jie nedaug uždirba. Tai tiesiog amoralu, kad jų gyvybės yra pavojuje“, – pridūrė meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.