Afganistano kariuomenė mėgina išvaduoti IV kovotojų apsuptus saugumo pajėgų narius

Afganistano kariuomenės specialiosios pajėgos pradėjo operaciją šiaurės vakarinėje Džozdžano provincijoje, per kurią mėginama išvaduoti daugiau kaip 100 karių ir policininkų, atsidūrusių grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) džihadistų apsuptyje, pirmadienį pranešė kariškiai.

Daugiau kaip 120 karių, policininkų ir saugumo pareigūnų buvo užblokuoti IV kovotojų šios teritorijos administraciniame centre. <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau kaip 120 karių, policininkų ir saugumo pareigūnų buvo užblokuoti IV kovotojų šios teritorijos administraciniame centre. <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 9:38 AM, atnaujinta Jul 2, 2018, 9:47 AM

Kariuomenės atstovas Mohammadas Hanifas Rezai sakė afganų žiniasklaidai, kad specialiųjų pajėgų oro desantininkų dalinys buvo pasiųstas išvaduoti saugumo pajėgų narius, įstrigusius Darzabo mieste, ir užėmė netoliese esantį Kyzyl Kišlako kaimą.

Sekmadienį vietos žiniasklaida priemonės citavo Darzabo rajono policijos viršininko informaciją, kad daugiau kaip 120 karių, policininkų ir saugumo pareigūnų buvo užblokuoti IV kovotojų šios teritorijos administraciniame centre. Policijos viršininkas sakė, kad džihadistai jau ketvirtą dieną atakavo Darzabo miestą keliomis kryptimis, ir pridūrė, kad gynėjams baigiasi šaudmenų ir maisto atsargos.

Jis nurodė naujienų agentūrai „Sana“, kad miesto gatvėse guli žuvusių karių kūnai, o sužeistųjų būklė sparčiai blogėja. Policijos viršininkas pridūrė, kad nei provincijos, nei centrinė vyriausybė į prašymus suteikti pagalbą kol kas nereagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.