Australija nutraukė tiesioginę paramą Palestiniečių savivaldai

Australija pirmadienį nutraukė tiesioginės finansinės pagalbos tiekimą Palestiniečių savivaldai baimindamasi, kad ji gali būti naudojama už politinį smurtą nuteistiems asmenims remti.

 Maždaug trys ketvirtadaliai jo lėšų yra išleidžiama Gazoje, kur žmonių gyvenimo sąlygos nuolat blogėja augant įtampai tarp Izraelio ir palestiniečių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Maždaug trys ketvirtadaliai jo lėšų yra išleidžiama Gazoje, kur žmonių gyvenimo sąlygos nuolat blogėja augant įtampai tarp Izraelio ir palestiniečių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 3:36 PM

Kanbera nutrauks metinę 10 mln. Australijos dolerių (6,37 mln. eurų) paramą, kurią skirdavo Pasaulio banko patikos fondui palestiniečių teritorijų atstatymui ir plėtrai, pranešė užsienio reikalų ministrė Julie Bishop.

„Ggeužės 29 dieną aš parašiau Palestiniečių savivaldai, prašydama aiškių garantijų, kad Australijos lėšos nėra naudojamos palestiniečių, nuteistų už smurtą dėl politinių motyvų, finansavimui“, – sakoma ministrės pranešime.

„Esu įsitikinusi, kad Australijos per Pasaulio banką anksčiau skirtos lėšos Palestiniečių savivaldai buvo panaudotos taip, kaip numatyta“, – nurodoma jame.

„Tačiau esu susirūpinusi, kad tiekiant lėšas tokio pobūdžio Palestinos savivaldos operacijoms (savivaldai) atsiranda galimybė savo biudžetą panaudoti veiklai, kuriai Australija niekada nepritars“, – pareiškė J.Bishop.

Todėl nutraukusi tiesioginį finansavimą Australija skirs lėšų Jungtinių Tautų Palestiniečių teritorijų humanitariniam fondui, kuris rūpinasi labiausiai pažeidžiamais palestiniečiais – jų sveikatos apsauga, maistu, vandeniu, sanitarinių sąlygų gerinimu ir prieglobsčiu.

Šis fondas teikia pagalbą 1,9 mln. žmonių. Maždaug trys ketvirtadaliai jo lėšų yra išleidžiama Gazoje, kur žmonių gyvenimo sąlygos nuolat blogėja augant įtampai tarp Izraelio ir palestiniečių.

Šis Kanberos sprendimas priimtas pablogėjus Palestiniečių savivaldos santykiams su viena pagrindinių Australijos sąjungininkių Jungtinėmis Valstijomis.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos sprendimas gruodį pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostine supykdė visą arabų pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.