Izraelyje už šnipinėjimą Iranui teisiamas buvęs ministras

Izraelyje ketvirtadienį prasidėjo buvusio Izraelio energetikos ir infrastruktūros ministro Goneno Segevo teismas dėl kaltinimų šnipinėjus šalies nesutaikomam priešininkui Iranui.

 G.Segevas taip pat buvo teistas už bandymą sukčiauti pasinaudojant kredito kortele.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Segevas taip pat buvo teistas už bandymą sukčiauti pasinaudojant kredito kortele.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-05 13:44

Byla saugumo sumetimais buvo griežtai įslaptinta. G.Segevas, kuris ministro poste dirbo 1995-1996 metais, yra kaltinamas „šnipinėjimu prieš Izraelio valstybę, pagalba priešui karo metu ir informacijos perdavimu siekiant pakenkti valstybės saugumui“.

Žurnalistai į teismo posėdį nebuvo įleisti, jis vyksta už uždarų durų, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas. Dauguma paskelbto kaltinamojo akto teksto yra redaguota.

G.Segevo advokatai skundėsi, kad dauguma kaltinimų detalių yra valstybės paslaptis, o tas nedidelis informacijos kiekis, kuris buvo paskelbtas, sudarė klaidinantį įspūdį.

Buvęs ministras kaltinamas pateikęs Iranui „informacijos, susijusios su energijos rinka, saugumo objektais Izraelyje, pastatais ir pareigūnais politinėse bei saugumo institucijose, ir daugiau“. Nurodoma, kad jis tai darė gyvendamas Nigerijoje nuo 2012 metų iki pat savo arešto Izraelio Ben Guriono oro uoste šių metų gegužę.

Jis taip pat kaltinamas tuo, kad nuvyko į Iraną susitikti su savo prižiūrėtojais.

G.Segevas, kuris premjero Yitzhako Rabino Darbo partijos („HaAvoda“) vyriausybėje dirbo perbėgęs iš kraštutinių dešiniųjų stovyklos atiduoti lemiamo balso už Antrąjį Oslo susitarimą su palestiniečiais, anksčiau yra kalėjęs dėl baudžiamųjų kaltinimų.

2004 metais jis buvo apkaltintas bandymu nelegaliai įvežti iš Nyderlandų į Izraelį 30 tūkst. ekstazio tablečių, pasinaudojant diplomatiniu pasu su suklastota galiojimo data.

2005-aisiais jis pagal susitarimą su prokurorais pripažino kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.