Lenkijos Konstitucinio Tribunolo teisėjai kritikuoja provyriausybinių pažiūrų pirmininkę

Lenkijos aukščiausios teismo institucijos teisėjai ketvirtadienį pateikė skundą provyriausybinę poziciją užėmusiai savo pirmininkei, kad ji kai kuriems jų neleido nagrinėti bylų.

 Valdančiosios dešiniojo sparno partijos stumiama teismų sistemos reforma, jau paveikusi Konstitucinio Tribunolo sudėtį, yra plačiai kritikuojama.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Valdančiosios dešiniojo sparno partijos stumiama teismų sistemos reforma, jau paveikusi Konstitucinio Tribunolo sudėtį, yra plačiai kritikuojama.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-05 15:33

Skundą Konstitucinio Tribunolo pirmininkei Juliai Przylebskai pasirašė septyni iš 15 šio teismo teisėjų. Tokį žingsnį jie žengė po masinių protestų prieš vyriausybės stumiamas ir Europos Sąjungos kritikuojamas teismų sistemos reformas, dėl kurių turėjo pasitraukti kai kurie šalies Aukščiausiojo Teismo teisėjai.

Valdančiosios dešiniojo sparno partijos stumiama teismų sistemos reforma, jau paveikusi Konstitucinio Tribunolo sudėtį, yra plačiai kritikuojama. ES anksčiau šią savaitę inicijavo precedento neturinčias procedūras dėl galimos demokratijos erozijos Lenkijoje.

J.Przylebska savo ruožtu tvirtino, kad laikosi taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.