Naujasis britų „Brexit“ sekretorius pasiuntė nerimą keliančią žinutę

Naujasis britų „Brexit“ sekretorius Dominicas Raabas užsiminė, kad Jungtinė Karalystė gali neapmokėti 39 mlrd. svarų (43,6 mlrd. eurų) vertės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) sąskaitos, jei šalys nesusiderės dėl prekybos sutarties.

 D.Raabas „Brexit“ ministro poste pakeitė Davidą Davisą, kuris pasitraukė prieš porą savaičių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Raabas „Brexit“ ministro poste pakeitė Davidą Davisą, kuris pasitraukė prieš porą savaičių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 2:30 PM

D.Raabas leidiniui „The Sunday Telegraph“ tvirtino, kad tarp Jungtinės Karalystės mokėjimo už pasitraukimą ir šalies galimybių sukurti naujus santykius su ES turi būti „sąlyginumo“ elementas.

„Negalima, kad viena šalis įvykdytų savo susitarimo dalį, o kita – nevykdytų arba vilkintų procesą, arba nesugebėtų įsipareigoti“, – sakė jis.

D.Raabas „Brexit“ ministro poste pakeitė Davidą Davisą, kuris pasitraukė prieš porą savaičių, reikšdamas nepasitenkinimą ministrės pirmininkės Theresos May „minkšto“ „Brexit“ planu.

Britanija ir ES vis dar smarkiai nesutaria dėl naujų prekybos sąlygų. Be to, dėl „Brexit“ politikos smarkiai susiskaldė T. May vadovaujama Konservatorių partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.