Pakistane vienas kandidatas nuteistas iki gyvos galvos, kitas – sužeistas per sprogimą

Likus vos kelioms dienoms iki rinkimų, Pakistano teismas iki gyvos galvos įkalino buvusio šalies ministro pirmininko Nawazo Sharifo partijos kandidatą.

 Rinkimai Pakistane turi įvykti liepos 25 dieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rinkimai Pakistane turi įvykti liepos 25 dieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 12:16 PM

Stipriu N.Sharifo vadovaujamos Pakistano musulmonų lygos (PML-N) kandidatu laikytas Hanifas Abbasi šeštadienį vakare buvo nuteistas už efedrino tiekimą narkotikų prekeiviui.

Kritikai ilgą laiką kaltina Pakistano kariuomenę bei šalies žvalgybos tarnybą (ISI) kišimusi į politinius ir teisinius procesus. N.Sharifas taip pat ne kartą kaltino generolus, kurie anot jo, taikosi į PML-N ir bauginimu spaudžia jos kandidatus pakeisti partiją, ypač – Pandžabo provincijoje.

Anksčiau šeštadienį Islamabado aukštojo teismo teisėjas Shaukatas Azizas Siddiqui viešai apkaltino ISI teismo sprendimų manipuliavimu.

„ISI yra visiškai įsitraukusi į teisinių procesų manipuliavimą. ISI žmonės formuoja teismų sudėtis bei pažymi tam tikras bylas“, – įstatymų leidėjams sakė teisėjas.

Per sprogimą sužeistas kandidatas

Tuo tarpu sekmadienio rytą Pakistano šiaurės vakaruose sprogimo metu buvo sužeistas į politiką pasukusio buvusio kriketo žaidėjo Imrano Khano partijos kandidatas, o jo vairuotojas per incidentą žuvo.

Dar penki žmonės per išpuolį Dera Ismail Chano mieste buvo sužeisti, pranešė vietos policija.

„Mirtininkas susisprogdino netoli Ikramullah Gandapuro automobilio, jam vykstant iš namų į kampanijos renginį“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos vadas Zaheeras Afridi.

„Gandapuras ir dar penki asmenys buvo sužeisti, o jo vairuotojas žuvo“, – pridūrė jis.

Rinkimai Pakistane turi įvykti liepos 25 dieną.

Prieš daugiau nei savaitę Pakistaną supurtė itin žiaurus savižudžio išpuolis, kuomet pietvakarinėje Beludžistano provincijoje žuvo 149 žmonės.

Nors po 2014 metais įvykdyto išpuolio mokykloje, kai žuvo daugiau nei 150 žmonių, daugiausiai vaikų, smurtas Pakistane nuslopo, analitikai ilgą laiką bandė perspėti, kad šalis nesugeba efektyviai kovoti su ekstremizmo šaknimis, o kovotojai vis dar tebėra pajėgūs vykdyti teroristinius išpuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.