Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų patriarchas atsisakė būti apklaustas sukčiavimo byloje

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) partijos įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas praėjusią savaitę atsisakė būti apklaustas Europos Sąjungos (ES) finansavimo byloje. Anot jo patarėjo, J.M.Le Penui teisę atsisakyti apklausos suteikia Europos Parlamento (EP) nario teisinė neliečiamybė.

 ES tribunolas jau yra priėmęs sprendimą, kad J. M. Le Penas privalo grąžinti 320 tūkst. eurų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ES tribunolas jau yra priėmęs sprendimą, kad J. M. Le Penas privalo grąžinti 320 tūkst. eurų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 5:34 PM

Dažnai Prancūzijos kraštutinės dešinės patriarchu vadinamas politikas įtariamas naudojęs EP lėšas mokant algas daugiau nei 20-iai savo partijos asistentų.

ES tribunolas jau yra priėmęs sprendimą, kad J.M.Le Penas privalo grąžinti 320 tūkst. eurų.

Bet Prancūzijos antikorupcinėms tarnyboms pabandžius jį apklausti netoli jo biuro prie Paryžiaus, politikas teigė turįs EP nario teisinę neliečiamybę bei liepė pareigūnams išeiti.

„Jis buvo pasiruošęs juos priimti, bet jie elgėsi labai arogantiškai ir Jeanas-Marie Le Penas atsisakė su tuo taikytis“, – naujienų agentūrai AFP sakė patarėjas Lorrainas de Saint Affrique'as.

90-ies J.M.Le Penas į EP buvo išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas. Iš FN partijos jis buvo išmestas savo dukros Marine Le Pen, po skandalingų pasisakymų apie tai, kad nacių dujų kameros buvo „nereikšminga istorijos dalis“.

Siekdama atsikratyti tėvo sukurto ksenofobiško ir rasistinio įvaizdžio, M.Le Pen anksčiau šiais metais paskelbė apie planus pervadinti partiją į „Nacionaliniu sambūriu“.

Kol vykdomas ES finansavimo tyrimas, Prancūzijos teisėjai įsakė sustabdyti 2 mln. eurų subsidijas partijai. M.Le Pen tokį sprendimą pavadino „mirties nuosprendžiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.