Kinijoje po skandalo pradėtas visuotinis skiepų sektoriaus patikrinimas

Kinijos vaistų reguliavimo institucija paskelbė visoje šalyje pradėjusi skiepų gamybos patikrinimą, pareigūnams intensyvinant atsaką į sukčiavimo atvejį, pakursčiusį visuomenės nuogąstavimus dėl vietos gamybos vaistų saugumo.

Kinijos vaistų reguliavimo institucija paskelbė visoje šalyje pradėjusi skiepų gamybos patikrinimą, pareigūnams intensyvinant atsaką į sukčiavimo atvejį, pakursčiusį visuomenės nuogąstavimus dėl vietos gamybos vaistų saugumo. <br>"Reuters"
Kinijos vaistų reguliavimo institucija paskelbė visoje šalyje pradėjusi skiepų gamybos patikrinimą, pareigūnams intensyvinant atsaką į sukčiavimo atvejį, pakursčiusį visuomenės nuogąstavimus dėl vietos gamybos vaistų saugumo. <br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 8:05 AM, atnaujinta Jul 26, 2018, 8:06 AM

Valstybinė vaistų administracija vėlai trečiadienį paskelbė, kad išsiuntinėjo inspektorių komandas „nuodugniai ištirti visų skiepų gamintojų viso proceso ir visos skiepų gamybos grandinės“.

Naujausias išgąstis dėl produktų saugumo Kinijoje kilo daugiau kaip prieš savaitę pasirodžius naujienoms, kad didelė farmacijos kompanija „Changchun Changsheng Biotechnology“ suklastojo įrašus dėl kokybės kontrolės ir sulaukė įsakymo nutraukti skiepų nuo pasiutligės gamybą.

Praėjusį savaitgalį ši tema atsidūrė šalies darbotvarkės priekyje, tėvams ir kitiems vartotojams reiškiant pasipiktinimą bei nusivylimą gamintojais bei juos prižiūrėti turinčiomis institucijomis.

Šalies šiaurės rytuose esančio Čangčūno miesto policija antradienį paskelbė dėl „įtarimų padarius kriminalinių nusikaltimų“ areštavusi 15 žmonių, tarp jų minimos kompanijos valdybos pirmininkę.

Vyriausybė sakė, kad problemiškų vakcinų nuo pasiutligės nebuvo išvežta iš kompanijos gamyklos Čangčūne, bet pati kompanija pripažino, kad pardavė kitų skiepų, neatitinkančių standartų.

Kontrolieriai nustatė, kad skiepai nuo difterijos, kokliušo ir stabligės neatitinka kokybės standartų, bet kompanija atskleidė, kad pernai Šandongo provincijoje pardavė 250 tūkst. dozių šių skiepų.

Socialinėje žiniasklaidoje reiškiamo visuomenės pasipiktinimo mastas valdžiai, regis, buvo netikėtas ir šalies lyderiai pastarosiomis dienomis suskubo pažadėti nuodugniai patikrinti farmacijos sektoriaus saugumą.

Aukščiausio rango pareigūnų nuogąstavimus pademonstravo ir šalies prezidento Xi Jinpingo šią savaitę lankantis Afrikoje pareikštas komentaras, kad minimos kompanijos veiksmai yra „niekšiški ir šokiruojantys“.

Kinijoje nuolat kyla skandalų dėl standartų neatitinkančių ar toksiškų maisto, vaistų ir kitų produktų, nors valdančioji Komunistų partija ne kartą žadėjo spręsti šią problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.