JAV: Šiaurės Korėjos derybos juda „teisinga kryptimi“

JAV derybos su Šiaurės Korėja dėl denuklearizacijos vystosi „teisinga kryptimi“, antradienį pareiškė Valstybės departamento atstovė Heather Nauert.

JAV derybos su Šiaurės Korėja dėl denuklearizacijos vystosi „teisinga kryptimi“, antradienį pareiškė Valstybės departamento atstovė Heather Nauert.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV derybos su Šiaurės Korėja dėl denuklearizacijos vystosi „teisinga kryptimi“, antradienį pareiškė Valstybės departamento atstovė Heather Nauert.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 11:47 AM, atnaujinta Aug 15, 2018, 11:49 AM

Jos teigimu, diskusijos su Pchenjanu normalizavosi po birželį įvykusio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimo ir vėliau surengtų JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo derybų su kitais aukšto rango Pchenjano pareigūnais.

„Manome, kad susitikimai, derybos ir pokalbiai, mums užkulisiuose vykdant derybas, juda teisinga kryptimi“, – sakė H. Nauert per spaudos konferenciją.

„Pokalbiai su Šiaurės Korėjos vyriausybe tampa vis normalesniu dalyku“, – pridūrė ji.

Šie jos komentarai pasirodė po to, kai pirmadienį Pietų Korėja paskelbė sutarusi su savo šiaurine kaimyne rugsėjį Pchenjane surengti viršūnių susitikimą.

Vis dėlto H. Nauert neatskleidė jokių Vašingtono ir Pchenjano derybų detalių: nei kur jos vyksta, nei kas jose dalyvauja, nei kokie klausimai šiuo metu yra svarstomi.

JAV valstybės departamento atstovė pabrėžė, jog Kim Jong Unas esą D. Trumpui yra sakęs, kad Pchenjanas yra pasirengęs įgyvendinti denuklearizaciją. Tai yra svarbiausias Vašingtono derybų su Pchenjanu siekis.

H. Nauert sakė, kad apie pažangą liudija ir tai, kad Šiaurės Korėja neseniai grąžino Jungtinėms Valstijoms amerikiečių karių, žuvusių per Korėjos karą praėjusio amžiaus 6-e dešimtmetyje, palaikus.

„Tai tikrai yra žingsnis teisinga kryptimi“, – teigė ji.

„Ir toliau tęsime šiuos pokalbius, nes pirmininkas Kim Jong Unas pažadėjo prezidentui Trumpui, kad jie yra pasirengę įgyvendinti denuklearizaciją. Todėl visiškai sąžiningai stengsimės tęsti šiuos pokalbius“, – pridūrė H. Nauert.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.