Vaikų darželio auklėtiniai ne juokais išgąsdino Indonezijos gyventojus

Daugelis žmonių Indonezijoje sukritikavo vieno vaikų darželio veiksmus. Šie mažas mergaites aprengė juodais visą kūną dengiančiais kostiumais, kurie primena „Islamo valstybės“ kovotojų aprangą ir į rankas įdavė žaislinius ginklus, rašo „The Guardian“

 Daugelis žmonių Indonezijoje sukritikavo vieno vaikų darželio veiksmus. Šie mažas mergaites aprengė juodais visą kūną dengiančiais kostiumais, kurie primena „Islamo valstybės“ kovotojų aprangą ir į rankas įdavė žaislinius ginklus.<br> Twitter nuotr.
 Daugelis žmonių Indonezijoje sukritikavo vieno vaikų darželio veiksmus. Šie mažas mergaites aprengė juodais visą kūną dengiančiais kostiumais, kurie primena „Islamo valstybės“ kovotojų aprangą ir į rankas įdavė žaislinius ginklus.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-25 19:07

Visa tai įvyko Probolingo mieste Javos salos rytuose. Mieste vyko paradas, o diena prieš tai visa Indonezija šventė nepriklausomybės dieną.

Toks vaikų darželio elgesys privertė renginio organizatorius viešai visų atsiprašyti.

Darželio atstovai taip pat viešai atsiprašė ir tikino, kad tokiu poelgiu nenorėjo paskatinti mergaites smurtauti.

Probolingo vaikų darželis yra įrengtas kariuomenės pastatų komplekse.

„Norėjome atkreipti dėmesį į pranašo kovingumą, kad padidintume žmonių tikėjimą ir atsidavimą Alahui“, – pasakojo darželio vadovas Hartatikas.

Paklaustas, kodėl buvo pasirinkti tokie kostiumai, Hartatikas atsakė, kad taip darželis bandė sutaupyti pinigų.

„Tikėjomės sutaupyti pinigų. Nepagalvojome, kokį poveikį tai gali turėti. Svarbiausia, kad vaikai būtų laimingi“, – tvirtino Hartatikas.

Darželio vadovas negalėjo paaiškinti kodėl anksčiau vykusiuose renginiuose vaikai buvo aprengti kaip džihadistai.

Pulkininkas leitenantas Kav'as Saransis teigė, kad parado esmė buvo mokomoji ir buvo norima jaunimui parodyti „Islamo kančias“, o ne populiarinti religinį radikalizmą.

„Tame nėra nei kruopelytės radikalizmo. Nenorėjome pavaizduoti jokių radikalių grupuočių veiksmų“, – tvirtino K.Saransis.

Tačiau vaizdai iš parado greitai išplito socialiniuose tinkluose. Tą pačią dieną Indonezijoje buvo atidarytos 18-osios Azijos žaidynės, kuriose varžysis 45 šalys. Tai didžiausias tokio tipo renginys po Olimpinių žaidynių.

Indonezijos parlamento pirmininkas Bambangas Soesatyo pamatęs vaizdus iš eisenos teigė, kad tokie veiksmai žemina šalies įvaizdį.

„Įsakyti vaikams dėvėti visą kūną dengiančius juodus rūbus ir įduoti jiems į rankas ginklų replikas sukuria blogą įvaizdį, o taip pat gali sužaloti vaikų psichiką“, – kalbėjo B.Soesatyo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.