ES patvirtino, kad Briuselis ketina išsaugoti Irano branduolinę sutartį

Europos Sąjunga tęsia dirbą, vykdydama savo įsipareigojimus pagal Bendrąjį išsamų veiksmų planą (Joint Comprehensive Plan of Action -JCPA) dėl Irano branduolinės programos, pirmadienį pranešė ES užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini atstovė.

F.Mogherini nori išsaugoti ES susitarimą su Iranu. <br> AFP/Scanpix nuotr.
F.Mogherini nori išsaugoti ES susitarimą su Iranu. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 3:27 PM

„Šiuo metu vyksta darbas. Europos Sąjunga aiškiai pareiškė, kad nori išsaugoti (JCPA) tol, kol Iranas laikysis savo įsipareigojimų“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė Maja Kocijančič, atsakydama į klausimą, kada bus paskelbta, kokių priemonių imsis ES dėl prekybos su Iranu.

Ji priminė, kad ES jau žengė nemažai žingsnių: atnaujino Blokavimo statutą dėl amerikiečių sankcijų Iranui atnaujinimo, finansavo virtinę ekonominio bendradarbiavimo projektų, ruošia kitas priemones, susijusias su susitarimu dėl Irano branduolinės programos.

„Šiuo metu negaliu jums pranešti daugiau detalių, tačiau galiu patvirtinti, kad darbas vyksta“, – patikino M.Kocijančič.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.