Kanada nenusileidžia žmogaus teisių ginče su Saudo Arabija

Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland pirmadienį atsisakė nusileisti ginče su Saudo Arabija ir tvirtino, kad jos šalis „visuomet gins žmogaus teises visame pasaulyje“.

 Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland pirmadienį atsisakė nusileisti ginče su Saudo Arabija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland pirmadienį atsisakė nusileisti ginče su Saudo Arabija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 1:54 PM

Nors ministrė Saudo Arabijos pavadinimo nepaminėjo, Berlyne vokiečių diplomatams ji sakė, kad „Kanada visuomet gins žmogaus teises visame pasaulyje, ypač įskaitant moterų teises“.

„(Taip bus) net kai mums sakoma žiūrėti savo reikalų arba kad tokie klausimai turėtų būti aptarinėjami tik privačiai, tarp lyderių, už uždarų durų. Ir net kai viešas kalbėjimas užtraukia pasekmes“, – pridūrė Ch.Freeland.

Otava ir ar Rijadas susiginčijo dėl Kanados kritikos Saudo Arabijai žmogaus teisių padėties šioje karalystėje klausimu.

Anksčiau šį mėnesį Saudo Arabijos vyriausybė išsiuntė Kanados ambasadorių, atšaukė savo pačios pasiuntinį ir įšaldė visą naują prekybą bei investicijas. Tai buvo padaryta Kanadai pasmerkus griežtas priemones prieš teisių gynėjus Saudo Arabijoje.

Gindami žmogaus teises „kliaujamės Vokietijos parama ir jos viliamės“, sakė Ch.Freeland.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.