Petro Porošenka paskelbė, kad Angela Merkel lapkričio pradžioje lankysis Ukrainoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel lapkričio pradžioje apsilankys Kijeve, antradienį pranešė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel lapkričio pradžioje apsilankys Kijeve, antradienį pranešė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka. <br>AP nuotr.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel lapkričio pradžioje apsilankys Kijeve, antradienį pranešė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-28 16:44, atnaujinta 2018-08-28 16:45

„Šį rudenį, lapkričio pradžioje Vokietijos kanclerė Angela Merkel atvyks vizito į Ukrainą. Tai labai aiškiai liudija apie mūsų partnerių iš Vokietijos ypatingą dėmesį, taip pat apie partnerystės su Kijevu raidą“, – per susitikimą su Ukrainos diplomatinių atstovybių vadovais Kijeve pareiškė valstybės vadovas.

Jis sakė, kad pirmosiomis naujo politinio sezono dienomis jis jau dukart kalbėjosi telefonu su A. Merkel.

„Be abejonės, aptarėme savo tolesnius žingsnius dėl taikaus Minsko susitarimų įgyvendinimo proceso aktyvizavimo, įskaitant Normandijos formatą ir taikdarių misijos su Jungtinių tautų Saugumo Tarybos mandatu įvedimo perspektyvas – ir tai yra mūsų svarbiausia užduotis“, – sakė Ukrainos vadovas.

P. Porošenka pabrėžė, kad šiuo metu tai yra vienintelis būdas saugiai įgyvendinti Minsko susitarimuose numatytą situacijos Rytų Ukrainoje sureguliavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.