Tarptautinėje kosminėje stotyje užfiksuotas oro nuotėkis

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgula užfiksavo oro nuotėkį ir aiškinasi jo priežastis, ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasis vienu šaltiniu JAV kosminių skrydžių valdymo centre.

 Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgula užfiksavo oro nuotėkį ir aiškinasi jo priežastis, ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasis vienu šaltiniu JAV kosminių skrydžių valdymo centre.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgula užfiksavo oro nuotėkį ir aiškinasi jo priežastis, ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasis vienu šaltiniu JAV kosminių skrydžių valdymo centre.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-30 14:09, atnaujinta 2018-08-30 14:10

„Davikliai fiksuoja nežymų oro nuotėkį viename stoties modulyje. Astronautai ieško nesandarumo šaltinio“, – sakė agentūros pašnekovas

Anksčiau stotyje yra ne kartą įvykę įvairių techninių gedimų.

Liepą buvo pranešta, kad JAV segmentui priklausančiame Japonijos modulyje sutriko termoreguliacijos sistema: į gyvenamąjį skyrių pradėjo skverbtis vanduo, todėl astronautams beveik kasdien tekdavo valyti aprasojusias sieneles popierinėmis servetėlėmis ir rankšluoščiais.

Buvo nustatyta, kad vanduo skverbiasi iš vieno mokslinės įrangos stovo sklendės. Gedimas buvo pašalintas, bet šią savaitę vėl pasireiškė.

JAV segmente taip pat buvo sugedusi viena iš anglies dvideginio šalinimo sistemų, todėl astronautams ją teko remontuoti orbitoje. Birželį amerikiečių astronautams nepavyko prijungti deguonies tiekimo vamzdžio prie oro šliuzo, todėl įgulos nariams nebebuvo įmanoma prireikus skubiai išeiti į stoties išorę.

TKS dirbantys amerikiečiai ne kartą buvo susidūrę su amoniako nuotėkiu iš aušinimo sistemos, o 2016 metais sugedo techninio vandens apdorojimo blokas (WPA).

Taip pat ne kartą gedo amerikietiškojo segmento tualetas, o 2009 metais NASA skrydžių valdymo centras Hjustone netgi parekomendavo astronautams ant jo durelių pakabinti užrašą „Neveikia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.