Kanadoje vyksta pirmasis užsienio reikalų ministrių susitikimas

Užsienio reikalų ministrės iš viso pasaulio penktadienį Monrealyje susirinko į pirmąjį tokio pobūdžio susitikimą, į kurį buvo pakviestos pusė viso pasaulio šalių diplomatijos vadovių.

 Užsienio reikalų ministrės iš viso pasaulio penktadienį Monrealyje susirinko į pirmąjį tokio pobūdžio susitikimą, į kurį buvo pakviestos pusė viso pasaulio šalių diplomatijos vadovių. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Užsienio reikalų ministrės iš viso pasaulio penktadienį Monrealyje susirinko į pirmąjį tokio pobūdžio susitikimą, į kurį buvo pakviestos pusė viso pasaulio šalių diplomatijos vadovių. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 2:26 PM, atnaujinta Sep 22, 2018, 2:28 PM

Moterys yra „labai svarbios ieškant sprendimų politiniams, ekonominiams ir socialiniams iššūkiams, su kuriais susiduria mūsų visuomenės“, – per dvi dienas truksiančio viršūnių susitikimo atidarymą kalbėjo Kanados diplomatijos vadovė Chrystia Freeland.

Per susitikimą didžiausias dėmesys bus skiriamas tokioms temoms kaip moterys politikoje ir lyderystėje, demokratijos stiprinimas, taikos ir saugumo skatinimas ir kova su smurtu dėl lyties.

„Skatinsiu vienodo atstovavimo galimybes ir pagarbą moterų ir mergaičių teisėms“, - sakė Ch. Freeland.

Pasak jos, „kai visi mes dalyvaujame sprendimų priėmimo procese, mūsų visuomenės tampa stipresnės, mūsų ekonomikos ir vidurinės klasės tampa turtingesnės, o mūsų šalys – saugesnės“.

Ch. Freeland pirmininkauja susitikimui drauge su Europos Sąjungos užsienio politikos vadove Feredica Mogherini. Per įžanginę sesiją jos abi pareiškė besitikinčios, kad šis susitikimas taps ministrių bendradarbiavimo tradicijos pradžia.

Be Ch. Freeland ir F. Mogherini konferencijoje dalyvauja ministrės iš 17 valstybių: Andoros, Bulgarijos, Kosta Rikos, Kroatijos, Dominikos Respublikos, Ganos, Gvatemalos, Hondūro, Indonezijos, Kenijos, Namibijos, Norvegijos, Panamos, Pietų Afrikos, Ruandos, Sent Lusijos ir Švedijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.