JAV valstybės sekretorius M. Pompeo susitiko su Šiaurės Korėjos ministru

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo trečiadienį Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesijos kuluaruose susitiko su Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministru Ri Yong-ho. Po susitikimo Jungtinių Valstijų diplomatijos vadovas pranešė kitą mėnesį vyksiąs į Pchenjaną, kur tęs pasirengimą antrajam abiejų šalių lyderių susitikimui.

„Dar liko daug ką nuveikti, bet ir toliau judėsime pirmyn“, – tviteryje rašė M. Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Dar liko daug ką nuveikti, bet ir toliau judėsime pirmyn“, – tviteryje rašė M. Pompeo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 11:41 PM

M. Pompeo tviteryje informavo, kad susitikimas su Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos vadovu buvo „itin pozityvus“. Jo metu aptartas planuojamas antrasis dvišalis viršūnių susitikimas ir tolesni žingsniai, kurių Šiaurės Korėja turėtų imtis atsisakydama savo branduolinės programos.

„Dar liko daug ką nuveikti, bet ir toliau judėsime pirmyn“, – tviteryje rašė M. Pompeo.

JAV siekia, kad Pchenjanas visiškai atsisakytų branduolinių ginklų iki 2021 metų sausio. Šiaurės Korėja, savo ruožtu, reikalauja, kad Vašingtonas imtųsi analogiškų veiksmų Korėjos pusiasalyje.

M. Pompeo atšaukė neseniai planuotą vizitą į Pchenjaną po to, kai prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad denuklearizacijos klausimu Pchenjanas nepasiekė pakankamai pažangos. Tačiau šiuo metu, žvelgiant iš JAV perspektyvos, padėtis, regis, pasitaisė.

D. Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas šių metų birželį buvo susitikę Singapūre. Vašingtonas teigia, kad veiksmingiausias būdas siekti Pchenjano branduolinio nusiginklavimo – tiesioginės abiejų šalių lyderių derybos. Tokiam požiūriui pritaria ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas, teikiantis pirmenybę asmeniniams dvišaliams susitikimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.