Potvynio Nigerijoje aukų daugėja, praneša pagalbos agentūra

Beveik 200 žmonių žuvo per sezoninių liūčių potvynius 12-oje Nigerijos valstijų, ketvirtadienį pranešė pagrindinė šalies pagalbos agentūra.

 Beveik 200 žmonių žuvo per sezoninių liūčių potvynius 12-oje Nigerijos valstijų, ketvirtadienį pranešė pagrindinė šalies pagalbos agentūra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Beveik 200 žmonių žuvo per sezoninių liūčių potvynius 12-oje Nigerijos valstijų, ketvirtadienį pranešė pagrindinė šalies pagalbos agentūra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-27 15:07, atnaujinta 2018-09-27 15:08

Nacionalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (NEMA) nurodė, kad patvinus Nigerio ir Benujės upėms žuvo 199 žmonės.

Centrinėse Kogi, kuri susilieja šios dvi upės, ir Nigerio valstijose, taip pat pietinėse Deltoje ir Anambroje buvo paskelbta nacionalinės nelaimės padėtis.

Naujausiame NEMA pranešime nurodoma, kad „didelio masto potvynis“ nuo praėjusio mėnesio pabaigos „paveikė 826 403 žmones“. 286 119 iš jų neteko namų.

Skaičiai tikriausiai didės, o artimiausiomis savaitėmis prognozuojamos tolesnės liūtys.

Ataskaitoje sakoma, kad pirmiausia žmonėms reikia prieglobsčio, maisto, vaistų ir tokių dalykų kaip tinkleliai nuo uodų.

Potvyniai nusiaubė miestelius ir kaimus prie minėtų upių, sunaikino pasėlių ir gyvulių, sakė Nigerijos Raudonojo Kryžiaus generalinis sekretorius Abubakaras Kende.

Tačiau jis perspėjo: „Vienas didžiausių mūsų rūpesčių po tokių didelių potvynių yra choleros ir kitų ligų grėsmė.“

Prastos sanitarinės sąlygos, sveikatos priežiūros paslaugų ir švaraus vandens stygius „galėtų turėti mirtinų pasekmių“ ir padidinti įtariamų choleros atvejų visoje Nigerijoje skaičių, kuris nuo sausio yra beveik 28 tūkstančiai, sakė jis.

Jungtinės Tautos praėjusį savaitgalį nurodė, kad Nigerijos šiaurės rytų Borno ir Jobės valstijose vien per dvi pastarąsias savaites buvo daugiau kaip 3 tūkst. užregistruotų choleros atvejų ir 97 mirties atvejai.

Čado ežero regione, kuriam priklauso Nigerija, Nigeris, Čadas ir Kamerūnas, nuo metų pradžios per vandenį plintanti liga nusinešė daugiau kaip 500 žmonių gyvybių.

Nigerijos šiaurės rytuose taip pat yra islamistų grupuotės „Boko Haram“ sukilimo epicentras. Nuo 2009-ųjų sukilimas pareikalavo daugiau kaip 27 tūkst. gyvybių. Maždaug 1,8 mln. žmonių vis dar neturi namų; daugelis jų gyvena laikinose stovyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.