Danijoje dėl „didelės“ policijos operacijos laikinai atkirsta Zelandijos sala

Danijoje šimtai policijos pareigūnų ir karių penktadienį surengė didžiulį reidą, sustabdė keltų eismą ir uždarė tiltus, jungiančius rytinę Zelandijos salą kitomis šalies dalimis ir Švedija, pranešė tarnybos.

 Jokių kitų detalių kol kas neskelbiama.  <br> ScanPix Scand/Scanpix nuotr.
 Jokių kitų detalių kol kas neskelbiama.  <br> ScanPix Scand/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 4:28 PM, atnaujinta Sep 28, 2018, 7:08 PM

Zelandijos sala, kurioje yra sostinė Kopenhaga, buvo atkirsta ieškant „su sunkiais nusikaltimais susijusių trijų asmenų“, važiavusių Švedijoje registruotu automobiliu „Volvo“, informavo policija.

Buvo uždaryta Zelandiją su centrine Fiuno sala jungianti Didžiojo Belto sąsiaurio tiltas, o kėlimas keltais į Vokietiją ir Švediją – sustabdytas.

Automobilių ir traukinių eismas apie 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku buvo sustabdytas ir Eresundo tiltu, esančiu kelyje tarp Kopenhagos ir Švedijos trečiojo pagal dydį miesto Malmės.

Dėl šių tiltų ir perkėlų uždarymo tūkstančiai žmonių įstrigo traukinių stotyse, tuneliuose ir keliuose aplink Kopenhagą.

Abu tiltai buvo vėl atidaryti apie 16 val. (17 valandą).

Švedijos laikraštis „Aftonbladet“ citavo neįvardytą policijos šaltinį, sakiusį, kad operacija surengta dėl pagrobimo ir kad ieškoma vieno Švedijoje registruoto automobilio.

Danijos televizija TV2 pranešė, kad policijos sraigtasparnis ir policijos kinologai su šunimis buvo pastebėti greitkelyje netoli Roskildės, maždaug už 40 km į vakarus nuo Kopenhagos, tarp sostinės ir , jungiančio su Fiuno sala.

Tačiau Kopenhagos oro uostas veikė kaip įprasta, sakoma jo svetainėje.

Keltų eismas buvo palengva atkuriamas, o kai kurie traukiniai, kursuojantys tarp sostinės ir vakarų Danijos, nestodavo kai kuriose stotelėse, kad sumažintų vėlavimą, sakė šioje šalyje dirbantis vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

„Danijos policijoje dirbau 41 metus, bet dar niekada nemačiau tokios didelės akcijos“, – vietos žiniasklaidai sakė Danijos saugumo ir žvalgybos tarnybos (PET) buvęs operacijų vadovas Hansas Jorgenas Bonnichsenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.