Irano diplomatijos vadovas neigia Izraelio pranešimus apie slaptą branduolinį sandėlį

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas penktadienį paneigė Izraelio tvirtinimus, kad Teheranas turi slaptą branduolinį sandėlį.

 J.Zarifas penktadienį paneigė Izraelio tvirtinimus, kad Teheranas turi slaptą branduolinį sandėlį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Zarifas penktadienį paneigė Izraelio tvirtinimus, kad Teheranas turi slaptą branduolinį sandėlį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-28 09:47, atnaujinta 2018-09-28 10:14

„Joks menų ir amatų demonstravimas nenuslėps, kad Izraelis yra vienintelis režimas mūsų regione, turintis slaptą ir nedeklaruotą branduolinių ginklų programą“, – parašė ministras socialiniame tinkle „Twitter“, ragindamas Izraelį „atverti savo nelegalią branduolinių ginklų“ programą tarptautiniams inspektoriams.

Taip Irano ministras atsakė į Izraelio premjero Benjamino Netanyahu ketvirtadienio pareiškimą sakant kalbą Jungtinių Tautų Generalinei Asamblėjai.

B.Netanyahu demonstravo žemėlapį ir išoriškai „nekaltai atrodančio komplekso“ nuotrauką, ir teigė, kad tai slaptas branduolinis sandėlis Teherane. Izraelio premjeras ragino JT atominės energetikos priežiūros agentūrą jį patikrinti.

„Šiandien pirmą kartą skelbiu, kad Iranas turi kitą slaptą objektą Teherane, slaptą branduolinį sandėlį Irano slaptos branduolinių ginklų programos įrangos ir materialinės bazės didžiuliam kiekiui saugoti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.