Prie Meksikos esantis uraganas „Rosa“ sustiprėjo iki 4 kategorijos

Ramiajame vandenyne prie Meksikos šiaurinių krantų esantis uraganas „Rosa“ ketvirtadienį sustiprėjo iki 4 kategorijos, bet prieš pasiekdamas sausumą turėtų vėl susilpnėti, pranešė JAV Nacionalinis uraganų stebėjimo centras (NHC).

 Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę pastarosiomis dienomis jau merkė stiprios liūtys ir potvyniai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę pastarosiomis dienomis jau merkė stiprios liūtys ir potvyniai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 9:50 AM

Vėjo greitis padidėjo iki beveik 230 km per val., o gūsių greitis yra dar didesnis, nurodoma penktadienį 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku paskelbtame pranešime.

Meteorologai prognozuoja, kad šeštadienį uraganas galėtų pradėti pamažu silpti.

Šiuo metu „Rosa“ yra už 975 km nuo pietinės Kalifornijos pusiasalio dalies ir juda į vakarus 15 km per val. greičiu, nurodė NHC.

Jis vėl susilpnės iki atogrąžų audros ir tada šiek tiek pakeitęs kryptį pasieks pakrantę, paskelbė Meksikos Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę pastarosiomis dienomis jau merkė stiprios liūtys ir potvyniai.

Mažiausiai 11 žmonių žuvo per staigius potvynius pakrančių valstijose Mičoakane ir Sinaloa. Dar devyni žmonės yra dingę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.