Belgijoje suimta nelegaliai migrantus į Jungtinę Karalystę gabenusi gauja

Belgijos policija išardė prekeivių žmonėmis tinklą, kurio nariai kaltinami nelegaliai gabenę sudaniečius ir eritrėjiečius į Didžiąją Britaniją, pirmadienį pranešė Briuselio prokuratūra.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 9:02 PM

Sekmadienio rytą apie 50 pareigūnų surengė reidus keliais adresais Briuselyje ir sulaikė 10 žmonių. Septyni iš jų buvo oficialiai areštuoti, jiems turėtų būti pareikšti kaltinimai.

Dviejose vietose buvo rasti aštuoni migrantai, neturėję dokumentų; šie asmenys perduoti imigracijos tarnyboms, nurodė prokuratūra.

Manoma, kad gauja pažeidžiamus migrantus surasdavo viename parke Briuselyje, kuris pagarsėjo kaip tranzito punktas.

Kasdien apie 20 migrantų jiems sumokėdavo nuo 500 iki 2 500 eurų, kad būtų nugabenti į Britaniją, „dažnai nemaloniomis ar net pavojingomis sąlygomis furgonais ir netgi sunkvežimiais su šaldikliais“, sakoma prokuratūros pranešime.

Jame nurodoma, kad tiems migrantams būdavo liepiama sėsti į traukinį, važiuojantį iš Belgijos sostinės į Rošforą, už 120 km į pietryčius esantį miestą.

Iš ten šiaurės afrikiečiai eidavo pėsčiomis dar 15 kilometrų apleistais bėgiais iki sunkvežimių sustojimo aikštelės, kur jų laukdavo į Britaniją važiuojantys furgonai.

Minėtos gaujos nariai buvo suimti tebesitęsiant liepą pradėtam tyrimui ir policijai tebeieškant nusikaltėlių bendrininkų.

Belgijos pareigūnai neskelbia jokių detalių apie septynis įtariamuosius, kuriems gresia kaltinimai „prekyba žmonėmis priklausant nusikalstamai organizacijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.