Pietų Korėja svarsto galimybes panaikinti dalį sankcijų Šiaurės Korėjai

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministrė trečiadienį pranešė, jog Seulas svarsto galimybes panaikinti kai kurias savo vienašališkas sankcijas Šiaurės Korėjai, taip siekiant labiau pastūmėti diplomatiją dėl santykių gerinimo ir branduolinės krizės švelninimo.

Tuomet Seulas iš esmės nutraukė visą ekonominį bendradarbiavimą tarp Korėjų, išskyrus bendrą gamyklų parką Šiaurės Korėjos pasienio mieste Kesonge.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tuomet Seulas iš esmės nutraukė visą ekonominį bendradarbiavimą tarp Korėjų, išskyrus bendrą gamyklų parką Šiaurės Korėjos pasienio mieste Kesonge.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-10 09:52

Kang Kyung-wha parlamentarams sakė, jog vyriausybė aiškinasi, ar panaikinti sankcijas, įvestas 2010 metais po karo laivo užpuolimo, kai žuvo 45 Pietų Korėjos jūrininkai.

Tuomet Seulas iš esmės nutraukė visą ekonominį bendradarbiavimą tarp Korėjų, išskyrus bendrą gamyklų parką Šiaurės Korėjos pasienio mieste Kesonge, kur verslo veikla bei investicijos taip pat buvo sumažintos. Kesongo gamyklų parką Seulas uždarė 2016 metų vasarį, reaguodamas į Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą ir ilgojo nuotolio raketos paleidimą.

Galimas Seulo sprendimas panaikinti vienašališkas sankcijas būtų daugiausia simbolinis gestas, nes Pietų Korėjai praktiškai neįmanoma atnaujinti bendrų su Šiaurės Korėja ekonominių projektų galiojant JAV vadovaujamoms tarptautinėms sankcijoms. Šios sankcijos nuo 2016-ųjų buvo reikšmingai sugriežtintos, Pchenjanui paspartinus savo branduolinius ir raketų badymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.