Sąmokslą organizavo trise: atskleista dar vieno Skripalių nuodytojo tapatybė

Rusų portalas fontanka.ru skelbia, kad buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį nunuodyti bandė ne du, o trys slaptieji agentai.

Rusų portalas fontanka.ru skelbia, kad buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį nunuodyti bandė ne du, o trys slaptieji agentai. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusų portalas fontanka.ru skelbia, kad buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį nunuodyti bandė ne du, o trys slaptieji agentai. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 11:56 AM, atnaujinta Oct 11, 2018, 11:58 AM

Rašoma, kad trečiasis jų – GRU karinės žvalgybos agentas Sergejus Fedotovas, teigia „Radio Free Europe“.

Anksčiau tiriamosios žurnalistikos grupė „Bellingcat“ atskleidė, kad Skripalių nunuodijimu įtariami vyrai buvo prisidengę netikromis tapatybėmis ir iš tikrųjų yra GRU agentai Anatolijus Čepiga ir Aleksandras Miškinas.

Juos už narsą aukščiausiais valstybiniais apdovanojimas buvo apdovanojęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Fontanka.ru skelbia, kad Jungtinė Karalystė yra pasiruošus paskelbti kaltinimus ir 45-erių S.Fedotovui, kuris kartu su kitais GRU agentais tuo metu lankėsi Solsberio mieste.

Pranešama, kad A.Fedotovas Jungtinėje Karalystėje lankėsi 2016, 2017 ir 2018 metais, o šalį paliko šių metų kovo 4-ąją.

Tada iš Jungtinės Karalystės išskrido ir A.Čepiga su A.Miškinu, o Solsberio mieste buvo rasti kovine medžiaga „Novičiok“ paveikti S.Skripalis ir jo dukra Julija.

Taip pat yra rašoma, kad A.Fedotovas lankėsi ir Čekijoje 2014-ųjų sausį ir vasarį, kada ten buvo kiti du nunuodijimu įtariami agentai.

Prieš pora dienų Čekijos radijas paskelbė, kad tuo metu šalyje buvo ir S.Skripalis, kurį šie agentai galimai sekė jau ilgą laiką.

Jungtinė Karalystė tvirtina, kad Skripaliai ir dar du žmonės buvo apnuodyti nervus veikiančia kovine medžiaga „Novičiok“, kuri buvo sukurta Sovietų Sąjungoje. Viena iš apnuodytųjų – Dawn Sturgess liepos mėnesį mirė.

Maskva neigia visus jai metamus kaltinimus ir tvirtina, kad du kaltinami rusai buvo tik turistai.

Praėjusį mėnesį Jungtinės Karalystės dienraštis „The Telegraph“ taip pat skelbė, kad britų policija yra nustačius trečią įtariamąjį nuodytoją, tačiau jo tapatybės neatskleidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.