Vokietijos prezidentas Graikijoje atsiprašė už karo metų siaubą

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris ketvirtadienį atsiprašė už „siaubą“ per nacių okupaciją Graikijoje, šiai šaliai rengiantis pakartotinai pareikšti pretenzijas dėl šimtų milijardų eurų kompensacijų už Antrąjį pasaulinį karą.

 Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris ketvirtadienį atsiprašė už „siaubą“ per nacių okupaciją Graikijoje<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris ketvirtadienį atsiprašė už „siaubą“ per nacių okupaciją Graikijoje<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 3:18 PM, atnaujinta Oct 11, 2018, 3:21 PM

F.-W. Steinmeieris apsilankė buvusioje nacių koncentracijos stovykloje netoli Atėnų, o vėliau susitiko su Graikijos politine vadovybe. Jis sakė, kad jo šalis vis dar jaučia „moralinę ir politinę kaltę“ dėl įvykdytų nusikaltimų.

Jo vizitas buvo surengtas Graikijai rugpjūčio mėnesį pasitraukus iš tarptautinės finansinės pagalbos programos. Graikų pareigūnai praėjusį mėnesį patvirtino, kad šalis toliau reikš pretenzijas dėl reparacijų ir sieks parlamento pritarimo iki metų pabaigos.

Parlamento reparacijų komiteto 2016 metų ataskaitoje sakoma, kad Berlynas dar turėtų sumokėti daugiau kaip 270 mlrd. eurų.

Vokietija teigia, kad visos pretenzijos jau sureguliuotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.