Nigerijoje užsiliepsnojus naftos produktotiekiui žuvo mažiausiai 30 žmonių

Pietryčių Nigerijoje mažiausiai 30 žmonių žuvo užsiliepsnojus ir sprogus naftos produktotiekiui, kaip manoma, pažeistam benzino mėginusių pavogti asmenų, šeštadienį pranešė vienas gyvas likęs įvykio liudininkas ir pareigūnai.

 Pietryčių Nigerijoje mažiausiai 30 žmonių žuvo užsiliepsnojus ir sprogus naftos produktotiekiui, kaip manoma, pažeistam benzino mėginusių pavogti asmenų, šeštadienį pranešė vienas gyvas likęs įvykio liudininkas ir pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pietryčių Nigerijoje mažiausiai 30 žmonių žuvo užsiliepsnojus ir sprogus naftos produktotiekiui, kaip manoma, pažeistam benzino mėginusių pavogti asmenų, šeštadienį pranešė vienas gyvas likęs įvykio liudininkas ir pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Oct 13, 2018, 3:02 PM

Nelaimė įvyko penktadienį Abos mieste, vandalams pramušus produktotiekį, priklausantį valstybinei įmonei „Pipeline and Product Marketing Company“.

„Incidentas įvyko apie 1 val. 30 min. (vietos, 3 val. 30 min. Lietuvos laiku). Sudegusių yra daugiau kaip 30, daug daugiau patyrė sužeidimų“, – sakė netoliese esančiame Asabos mieste ligoninėje gydomas įvykio liudininkas Nnamdi Tochukwu.

Vienas saugumo pareigūnas, pageidavęs neskelbti jo vardo, patvirtino aukų skaičių.

„Per 30 kūnų sudegė įvykio vietoje prieš atvykstant saugumo darbuotojams. Daugybei kitų žmonių šiuo metu teikiama medicinos pagalba įvairiose ligoninėse mieste ir kitur“, – nurodė jis.

Nigerijos nacionalinės naftos korporacijos (NNPC) atstovas sakė, kad aukomis tapo žmonės, mėginę pasisemti iš pramušto vamzdžio tekėjusio benzino.

„Kol kas negalime pateikti tikslaus aukų skaičiaus, bet sprogimas įvyko dėl naftos produktų vagių, pramušusių vamzdį, kad nuleistų benzino, tekančio iš Port Harkorto naftos perdirbimo įmonės į Abą“, – naujienų agentūrai AFP sakė įmonės atstovas Ndu Ughamadu.

Pasak jo, šiuo metu įvykis tiriamas.

Nigerija, išgaunanti ir eksportuojanti daugiausiai naftos iš Afrikos valstybių, turi didelį tinklą vamzdynų, kuriais į šios didelės šalies miestus pumpuojama neperdirbta nafta arba jos produktai.

Per kelerius pastaruosius metus jau šimtai žmonių žuvo per panašius incidentus kaip nutikęs Aboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.