Turkija turi Saudo Arabijos žurnalisto nužudymo garso įrašą

Turkijos pareigūnai turi žurnalisto Jamalo Khashoggi išmaniojo laikrodžio „Apple Watch“ garso įrašą, rodantį, kad jis daugiau kaip prieš savaitę buvo nužudytas Saudo Arabijos konsulate Stambule, šeštadienį pranešė turkų provyriausybinis laikraštis „Sabah“.

 J. Khashoggi, kritikavęs Saudo Arabijos kronprincą Mohammedą bin Salmaną ir bendradarbiavęs su JAVdienraščiu „The Washington Post“, dingo spalio 2-ąją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J. Khashoggi, kritikavęs Saudo Arabijos kronprincą Mohammedą bin Salmaną ir bendradarbiavęs su JAVdienraščiu „The Washington Post“, dingo spalio 2-ąją.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 11:02 AM

Tokiu pranešimu laikraštis, per kurį turkų saugumo pareigūnai nutekino daug informacijos apie šią bylą, padidino spaudimą Saudo Arabijai paaiškinti, kas nutiko J.Khashoggi.

Be to, šeštadienį, per 60-ąjį žurnalisto gimtadienį, Ankaros diplomatijos vadovas pakartojo raginimą Saudo Arabijai atverti savo konsulatą kratai.

J.Khashoggi, kritikavęs Saudo Arabijos kronprincą Mohammedą bin Salmaną ir bendradarbiavęs su JAV dienraščiu „The Washington Post“, dingo spalio 2-ąją, nuvykęs į karalystės konsulatą Stambule atsiimti jo vestuvėms reikalingų dokumentų. Turkijos pareigūnai kaltina Rijadą nužudžius jį toje diplomatinėje atstovybėje.

Rijadas iki šiol tokius teiginius vadino nepagrįstais ir tikino, kad J.Khashoggi saugiai išvyko iš konsulato.

J.Khashoggi dingimas sukėlė spaudimą ir JAV prezidentui Donaldui Trumpui, palaikiusiam glaudžius ryšius su Saudo Arabija. Šeštadienį D.Trumpas išreiškė susirūpinimą žurnalisto dingimu ir atsakymų nebuvimu.

Turkų pareigūnai minėtą garso įrašą esą surado J.Khashoggi telefone „iPhone“ ir „iCloud“ paskyroje, rašė „Sabah“. Prieš eidamas į konsulatą žurnalistas savo telefonus atidavęs sužadėtinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.