JT pasiuntinys Sirijai Steffanas De Mistura lapkritį atsistatydins

Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijai trečiadienį paskelbė, kad lapkričio pabaigoje paliks postą, kuriame dirbo ilgiau nei ketverius metus.

 Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijai trečiadienį paskelbė, kad lapkričio pabaigoje paliks postą, kuriame dirbo ilgiau nei ketverius metus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijai trečiadienį paskelbė, kad lapkričio pabaigoje paliks postą, kuriame dirbo ilgiau nei ketverius metus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 11:53 AM, atnaujinta Oct 18, 2018, 11:56 AM

Staffano de Misturos pasitraukimas apsunkins JT pastangas užbaigti septynerius metus trunkantį kruviną konfliktą Sirijoje.

„Paskutinę lapkričio savaitę pasitrauksiu“, – sakė S. de Mistura JT Saugumo Tarybai per susitikimą dėl Sirijos krizės.

Italų ir švedų kilmės diplomatas 2014 metų vasarą tapo trečiuoju JT pasiuntiniu Sirijai. Trečiadienį jis sakė, kad traukiasi dėl „visiškai asmeninių priežasčių“, ir aptarė savo ketinimą atsistatydinti su JT generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu.

„Vykdysiu pareigas iki paskutinės mano įgaliojimų dienos valandos“, – sakė S. de Mistura.

Ateinančią savaitę S. de Mistura vyks į Damaską paraginti suformuoti komitetą būsimai šalies konstitucijos parengti.

Sirija priešinasi JT vadovaujamoms pastangoms suburti tokį komitetą iš vyriausybės pareigūnų, opozicijos narių ir pilietinės visuomenės atstovų.

S. de Mistura JT pasiuntiniu Sirijai buvo paskirtas 2014 metų birželį, kai po nesėkmingų taikos derybų Ženevoje iš šio posto atsistatydino Alžyro diplomatas Lakhdaras Brahimi.

L. Brahimi šias pareigas ėjo dvejus metus. Jis postą perėmė iš buvusio JT vadovo Kofi Annano, pasitraukusio vos po pusės metų darbo.

2011 metų kovą sukilimu prieš prezidentą Basharą al Assadą prasidėjęs Sirijos konfliktas jau nusinešė daugiau kaip 360 tūkst. gyvybių. Ilgainiui jis peraugo į niokojantį karą, padalijusį šalį į režimo, sukilėlių, džihadistų ir kurdų pajėgų kontroliuojamas įtakos zonas bei įtraukusį pasaulio galybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?