Rekordo siekimą nutraukė ilgapirščiai, tačiau jaunuolis nesirengia sustoti

Paauglys iš Jungtinės Karalystės jau daugiau kaip tris mėnesius siekė tapti pačiu jauniausiu žmogumi, kuris dviračiu vienas apvažiavo visą pasaulį. Bet vaikino svajonei sutrukdė kelyje pasipainioję ilgapirščiai.

Dviratininkas iki vagystės per dieną nuvažiuodavo po 200 kilometrų.
Dviratininkas iki vagystės per dieną nuvažiuodavo po 200 kilometrų.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Lietuvos rytas“

2018-10-21 13:21

Aštuoniolikmetis Charlie Condellis savo 8 mėnesių kelionę pradėjo liepos mėnesį.

Iki šiol britas jau buvo pervažiavęs Europą, Aziją ir pradėjęs minti per Australiją, kol jam teko priverstinai sustoti Kvinslando valstijoje.

Antradienį po nakvynės viename Taunsvilio mieste esančiame viešbutyje Ch.Condellis pasigedo savo pagrindinės transporto priemonės.

„Iš pradžių aš tuo nepatikėjau. Maniau, kad kas nors patraukė mano dviratį į šalį. Tik vėliau supratau, kad likau su dabartine apranga ir viena kuprine“, – pasakojo vaikinas.

Iš Bristolio kilęs Ch.Condellis taip pat prarado asmens dokumentus, palapinę ir visą dviračio priežiūrai skirtą įrangą.

Prieš pasiekdamas Australiją dviratininkas jau buvo pervažiavęs 17 šalių. Per dieną Ch.Condellis nuvažiuodavo po 200 kilometrų.

„Kadangi važiuoju vienas, tai yra didelis iššūkis, bet taip sutinku daug žmonių ir patiriu dalykų, kuriuos kitaip praleisčiau pro akis“, – tvirtino Ch.Condellis.

Vaikino tikslas buvo įveikti beveik 30 tūkst. kilometrų, pervažiuoti 21 valstybę ir tapti jauniausiu žmogumi, kuris dviračiu vienas apsuko ratą aplink Žemės rutulį.

Ch.Condellis tvirtina, kad visa pavogta įranga verta 4 tūkst. svarų sterlingų (4,5 tūkst. eurų).

„Mane buvo apvogę Indijoje, tačiau šis nutikimas Australijoje yra pirmoji kliūtis, kuri privertė sustoti ilgesniam laikui“, – pasakojo Ch.Condellis.

Vietos policija tvirtina, kad jau ieško nusikaltėlių, tačiau paieškos kol kas vaisių nedavė.

Nepaisant nesklandumų, vaikinas tikisi pabaigti kelionę iki kovo. Vietos gyventojai iš karto pradėjo siūlyti pagalbą nukentėjusiam britui.

Dviratininkas tvirtino, jog vieni žmonės jam pasiūlė apsistoti, kiti davė rūbų ir pasiūlė savo dviratį.

„Tai manęs nesustabdys. Kai tik gausiu naują dviratį, vėl patrauksiu į kelią“, – entuziastingai į situaciją žiūrėjo Ch.Condellis.

Vaikinas pasakojo, kad šią vasarą baigė mokyklą ir iš pradžių jo tikslas buvo dviračiu išmaišyti Europą. Tačiau vos tik pradėjęs kelionę jis pagalvojo, kad gali įveikti ir didesnę distanciją, pasiekti pasaulio rekordą.

Jauniausias žmogus, be pagalbos dviračiu apvažiavęs pasaulį, – britas Tomas Daviesas. Jis į šią kelionę vyko 2015-aisiais, kai jam tebuvo 19 metų.

Ch.Condellis, palikęs Taunsvilį ir įveikęs Australiją, ruošiasi persikelti į Naująją Zelandiją. Iš jos vėliau skris į Šiaurės Ameriką ir iki kovo tikisi grįžti į gimtuosius namus.

„Nuo drėgmės pusiaujyje iki karščio dykumose – susidūriau su daug kliūčių ir jų laukia dar daugiau. Bet tikiuosi įveikti jas visas ir jums papasakoti savo istoriją“, – socialiniuose tinkluose rašė Ch.Condellis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.