FTB tiria bandymą apšmeižti JAV specialųjį prokurorą R. Muellerį

Federalinis tyrimų biuras (FTB) tiria galimą bandymą už pinigus versti moteris šmeižti tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus vadovaujantį specialųjį prokurorą Robertą Muellerį, kaltinant jį nederamu lytiniu elgesiu, antradienį paskelbė pareigūno biuras.

R.Muelleris<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Muelleris<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 9:45 PM, atnaujinta Oct 30, 2018, 9:46 PM

Šmeižto schema buvo atskleista vienai moteriai, tvirtinusiai, kad prieš kelis dešimtmečius dirbo R. Muelleriui, žurnalistams prisipažinus, jog jai buvo pasiūlyta 20 tūkst. dolerių už tai, kad apkaltintų tą vyrą seksualiniu priekabiavimu.

„Kai praėjusią savaitę sužinojome apie pranešimus, kad moterims buvo siūloma pinigų už melagingus pareiškimus apie specialųjį prokurorą, nedelsdami perdavėme tai ištirti FTB“, – teigė R. Muellerio atstovas Peteris Carras.

R. Muelleris vadovauja jau ilgiau kaip metus trunkančiam tyrimui, kurio tikslas – nustatyti, ar Donaldas Trumpas pasinaudojo Maskvos pagalba, kad netikėtai laimėtų 2016-aisiais įvykusius prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.