Šri Lankoje iš pareigų atleisto premjero šalininkai surengė daugiatūkstantinį mitingą

Dešimtys tūkstančių aktyvistų antradienį blokavo Šri Lankos sostinės Kolombo centrą, protestuodami prieš Ranilo Wickremesinghe atleidimą iš ministro pirmininko posto.

 Dešimtys tūkstančių aktyvistų antradienį blokavo Šri Lankos sostinės Kolombo centrą, protestuodami prieš Ranilo Wickremesinghe atleidimą iš ministro pirmininko posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dešimtys tūkstančių aktyvistų antradienį blokavo Šri Lankos sostinės Kolombo centrą, protestuodami prieš Ranilo Wickremesinghe atleidimą iš ministro pirmininko posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 3:03 PM, atnaujinta Oct 30, 2018, 3:07 PM

R. Wickremesinghe Jungtinė nacionalinė partija (UNP) organizavo protesto akciją prie jo oficialios rezidencijos. Politikas tebėra ten nuo tada, kai penktadienį prezidentas Maithripalas Sirisena atleido jį iš pareigų.

M. Sirisena naujuoju vyriausybės vadovu paskyrė Mahindą Rajapaksą – prieštaringai vertinamą buvusį autoritarinį prezidentą, palaikantį glaudžius ryšius su Kinija. Šis žingsnis šalyje sukėlė konstitucinę krizę.

UNP pranešė, kad į protestus susirinko apie 100 tūkst. žmonių. Šaltiniai policijoje nurodo gerokai mažesnį dalyvių skaičių – 25 tūkst., tačiau žmonės tebesirenka.

„Pasisakome prieš atleidimą. Žmonės balsavo už M. Siriseną ne tam, kad jis taip elgtųsi, – sakė R. Wickremesinghe, kreipdamasis į savo šalininkus. – Priešinsimės tokiems prezidento veiksmams.“

Minia skandavo „Šalin netikrą premjerą!“, turėdami galvoje Mahindą Rajapaksą, ir „Gerbkite mandatą“.

Protestuodami prieš prezidento žingsnį, kurį daugelis vietos žiniasklaidos priemonių apibūdino kaip „konstitucinį perversmą“, protestuotojai plėšė plakatus su M. Sirisenos atvaizdu.

Didžiulės minios žmonių, daugelis kurių buvo užsidėję žalias kepures su UNP simbolika, dalyvavo skubiai organizuotame mitinge, dėl kurio teko uždaryti kelis kelius.

Užtikrinti tvarkos buvo pasiųsti daugiau nei 2 600 policininkų ir specialiųjų pajėgų komandosų.

Parlamento pirmininkas Karu Jayasuriya įspėjo, kad krizė gali privesti prie „skerdynių“ gatvėse, jei M. Sirisena neatšauks parlamento įgaliojimų suspendavimo ir nesudarys galimybės patiems įstatymų leidėjams pasirinkti, ką jie norėtų matyti premjero poste – R. Wickremesinghe ar M. Rajapaksą.

R. Wickremesinghe reikalauja sušaukti parlamento posėdį, kad jis galėtų įrodytų, jog turi daugumos įstatymų leidėjų palaikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.