Turkijos prezidentas galbūt susitiks su Saudo Arabijos princu per G-20 forumą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas galbūt susitiks su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu kitą savaitę Argentinoje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių viršūnių susitikimo kuluaruose, tarp Ankaros ir Rijado tvyrant įtampai, ketvirtadienį pranešė turkų prezidentūros atstovas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas galbūt susitiks su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas galbūt susitiks su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 4:18 PM, atnaujinta Nov 22, 2018, 4:20 PM

„Peržiūrime programą. Gali įvykti (abiejų lyderių) susitikimas“, – Ankaroje sakė Ibrahimas Kalinas.

Saudo Arabijos ir Turkijos santykiai neseniai pašlijo dėl laikraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašiusio 59-erių Rijado kritiko Jamalo Khashoggi nužudymo, spalį įvykdyto karalystės konsulate Stambule.

Galimas susitikimas būtų pirmas kartas, kai R. T. Erdoganas ir M. bin Salmanas pasikalbėtų akis į akį po žurnalisto nužudymo, kuris sutepė faktiniu Saudo Arabijos valdytoju laikomo princo įvaizdį.

Jiedu praėjusį mėnesį telefonu aptarė dvišales pastangas atskleisti žmogžudystės aplinkybes.

Anot Turkijos prokurorų, JAV gyvenęs Saudo Arabijos pilietis J. Khashoggi spalio 2-ąją buvo atviliotas į karalystės atstovybę, kur buvo nužudytas, o jo kūnas sukapotas į atskiras dalis.

Ilgai neigęs bet kokias sąsajas su J. Khashoggi dingimu Rijadas galiausiai pripažino, kad žurnalistas konsulate buvo nužudytas, ir pareiškė, jog dėl to buvo suimtas 21 žmogus. Tačiau amerikiečių žiniasklaida pranešė, kad nutekintoje JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) analizėje dėl šio nusikaltimo yra kaltinamas Saudo Arabijos sosto įpėdinis.

Turkija ne kartą ragino patraukti atsakomybėn tuos, kas įsakė nužudyti žurnalistą, bet tiesiogiai princo Mohammedo neapkaltino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.