JAV vadovaujama koalicija skelbia sunaikinusi IV vadavietę Sirijos mečetėje

Jungtinių Valstijų vadovaujamos pajėgos skelbia šeštadienį sunaikinusios džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ vadovavimo centrą, kuris buvo įkurtas vienoje mečetėje Sirijos pasienyje esančiame Hadžino mieste, pranešė JAV kariuomenė.

Per antpuolį nukauti džihadistai naudojo mečetę vadovauti atakoms prieš koalicijos partnerius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Per antpuolį nukauti džihadistai naudojo mečetę vadovauti atakoms prieš koalicijos partnerius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-16 11:27

Apie tai buvo pranešta kurdų vadovaujamoms pajėgoms bebaigiant išvaryti paskutinius IV džihadistus iš Hadžino – didžiausios gyvenvietės, buvusios paskutine džihadistų kontroliuojama teritorija.

Daugiau nei 16 „smarkiai ginkluotų“ IV kovotojų buvo mečetėje veikusiame „vadovavimo ir kontrolės mazge“, kai jis buvo sunaikintas suduodant „tikslų smūgį“, nurodoma Jungtinės operatyvinės grupės pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad per antpuolį nukauti džihadistai naudojo mečetę „vadovauti atakoms prieš koalicijos partnerius“.

IV „ir toliau naudojasi saugomomis struktūromis, kad rengtų atakas prieš koalicijos partnerius, visiškai nekreipdami dėmesio į infrastruktūrą ir nekaltų žmonių gyvybes“, teigiama pranešime.

Sirijos demokratinių pajėgų kovotojai penktadienį perėmė Hadžino kontrolę po kelias savaites vykusių intensyvių mūšių, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Hadžinas yra įsikūręs už maždaug 30 km į sienos su Iraku. Ši zona dažnai vadinama „Hadžino kišene“, nes tai yra paskutinė 2014 metais džihadistų paskelbto ir vienu metu didelį plotą Sirijoje ir Irake apėmusio „kalifato“ teritorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.