Skurstančios šalies vadovo rūmai gyventojams uždengė saulę

Bolivijos prezidentas Evo Moralesas į La Pasą, šalies sostinę, žvelgia iš aukštai. Jo prezidentinis dangoraižis kainavo 34 mln. dolerių (30 mln. eurų) ir tai pykdo skurstančios valstybės piliečius.

Nesunku suprasti, kuri rezidencija – prezidento. Jis į La Pasą žvelgia iš aukštai.<br>AP nuotr.
Nesunku suprasti, kuri rezidencija – prezidento. Jis į La Pasą žvelgia iš aukštai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Lietuvos rytas“

Jan 20, 2019, 4:28 PM

La Pase neįmanoma nepastebėti naujosios prezidento rezidencijos. 29 aukštų stiklinis dangoraižis meta šešėlį ant istorinio sostinės centro, kuriame – tik žemi pastatai.

E.Moralesui ir jo rėmėjams šis dangoraižis simbolizuoja naująją Boliviją, išsiveržusią iš savo kolonijinės praeities.

Kitiems šis stiklo bokštas – pernelyg brangus tuštybės pilnas projektas, kurio užsimanė 12 metų šalį valdantis ir posto atsisakyti neketinantis lyderis.

Visuomenės nepasitenkinimas pavirto įniršiu, kai paaiškėjo, kad dangoraižyje – neregėta prabanga. 1068 kvadratinių metrų ploto apartamentuose prezidentas įsitaisė burbulinę vonią, sauną, sporto salę ir masažo kambarį.

Bokšte, kurio užbaigtuvių ceremonija surengta praėjusią savaitę, įrengtas privatus liftas, kuriuo naudosis tiktai prezidentas.

Pasigirdus žinioms apie tokią prezidento prabangą šalyje, kuri susiduria su ekonominiais sunkumais, žmonės pabiro į gatves.

Kaip aiškėja, prezidentas turėjo paskatinti pakeisti ne vieną įstatymą, kuris draudžia statyti aukštus pastatus istoriniame centre, kad jo 120 m dangoraižis iškiltų.

„Tai įžeidimas mūsų šaliai, – teigė politikos analitikas Carlosas Toranzo. – E.Moralesas nori įamžinti save su šiuo pastatu, kuris ne tik nėra estetiškas, bet ir neetiškas.

Bolivijoje mes net neturime teisės susirgti – mūsų ligoninėse nėra pakankamai priemonių ir medikamentų.“

Opozicijos lyderis Samuelis Doria teigė, kad naujasis pastatas turėtų būti paverstas onkologine ligonine, nes tokios šalyje labai trūksta.

Tačiau E.Moralesas kratosi kritikos, teigia, kad bus sutaupyta valstybės lėšų, nes tame pat pastate įsikurs prezidento ir jo administracijos biuras bei penkios ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.