Smurtas per Prancūzijos „geltonųjų liemenių“ protestus išprovokavo atsakomuosius mitingus

Prancūzų policija tiria, kaip garsiam „geltonųjų liemenių“ protestuotojui Paryžiuje buvo sunkiai sužalota akis ir kaip per protestus buvo sužeisti kiti žmonės.

 Prancūzų policija tiria, kaip garsiam „geltonųjų liemenių“ protestuotojui Paryžiuje buvo sunkiai sužalota akis ir kaip per protestus buvo sužeisti kiti žmonės.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Prancūzų policija tiria, kaip garsiam „geltonųjų liemenių“ protestuotojui Paryžiuje buvo sunkiai sužalota akis ir kaip per protestus buvo sužeisti kiti žmonės.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 3:13 PM, atnaujinta Jan 27, 2019, 3:16 PM

Protestuotojų smurtas ir kartais agresyvi policijos reakcija nacionalines diskusijas provokuoja nuo pat šio antivyriausybinio judėjimo pradžios prieš du mėnesius.

Tuo metu grupės, pasivadinusios „raudonaisiais šalikais“ ir „mėlynosiomis liemenėmis“, sekmadienį Paryžiuje planuoja atsakomąją demonstraciją prieš smurtą.

Paryžiaus policija sekmadienį paskelbė tirianti sužeidimų per protestus atvejus, įskaitant protestuotojo Jerome'o Rodrigueso akies sužeidimą.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad J. Rodriguezas šeštadienį susmuko ant žemės netoli tos vietos, kur įvairius daiktus svaidę protestuotojai susirėmė su policija, norėjusia juos išvaikyti.

„Geltonųjų liemenių“ judėjimas Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybę kaltina palankumu turtingiesiems. Dauguma judėjimo akcijų būna taikios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.