Įsisiautėjęs patėvis mirtinai uždaužė 7-metį berniuką, jo sesę gelbėjo medikai

Italiją sukrėtė tragedija, kuri labai panaši į lietuviškąją Matuko istoriją. Neapolyje motinos sugyventinis šluota negyvai uždaužė 7-metį berniuką, o jo sesutę stipriai sužalojo. Nelietė tik savo tikros dukters.

B.T.Essobti atrodė rūpestingas tėvas, bet sugyventinės vaikų nemylėjo.
B.T.Essobti atrodė rūpestingas tėvas, bet sugyventinės vaikų nemylėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“ iš Italijos

Jan 30, 2019, 6:36 PM

Šeima nebuvo žinoma tarnyboms, nes jokių smurto atvejų joje anksčiau nebuvo užfiksuota.

Sulaikytas vyras – Italijoje gimęs tunisietis. Iš pradžių jis bandė tyrėjus įtikinti, kad abu vaikai nukrito nuo laiptų. Tačiau vėliau prisipažino, kad jo įsiūtį sukėlė sulaužyta lovytė.

Gedi visas miestelis

Kardito komuna gedi – jo gyventojus sukrėtė siaubinga istorija, labai pažįstama ir lietuviams.

24 metų Badre Tony Essobti, įtariama, negyvai uždaužė savo 30-metės draugės italės Valentinos Caso sūnų Giuseppe.

Italijoje gimęs ir augęs vyras, kurio tėvas tunisietis, o motina – italė, kaltinamas žmogžudyste sunkinančiomis aplinkybėmis ir pasikėsinimu nužudyti.

Negyvą septynmetį Giuseppe ir sunkiai sužalotą jo metais vyresnę sesutę pareigūnai namuose rado sekmadienio popietę.

Įtariama, kad vyras berniuką mirtinai sužalojo nevaldomais kumščių smūgiais ir netgi šluota, kurią pareigūnai konfiskavo kaip nusikaltimo įrankį.

Italijos žiniasklaida teigia, kad pareigūnai į daugiabutį Italijos pietuose atskubėjo po to, kai kažkas bendruoju pagalbos telefonu pranešė apie namuose įsiplieskusį konfliktą.

Sukrėtė net pareigūnus

Net ir visko matę kriminalistai liko šokiruoti – vaikas be gyvybės ženklų gulėjo ant lovos, o netoliese buvusios jo sesutės veidas buvo tiesiog sumaitotas.

Namuose buvo dar vienas vaikas, 4 metų mergaitė, kuri liko nesužalota. Ji – vienintelis bendras poros vaikas, kitų italė susilaukė iš ankstesnių santykių.

Mergaitė sąmoninga ir nepatyrė gyvybei pavojingų sužalojimų, tačiau jos veidas ir kūnelis nusėtas siaubingomis mėlynėmis.

„Dirbu Vaikų greitosios pagalbos skyriuje jau 30 metų, maniau, kad esu matęs visko, bet tai buvo šiurpiausias mano darbo momentas. Mergaitės veidas buvo sudaužytas, visa galva mėlyna. Laimei, sužalojimai buvo tik paviršiniai“, – sakė Santobono ligoninės Greitosios pagalbos skyriaus vadovas Vincenzo Tipo.

Pasak Italijos žiniasklaidos, pareigūnams pirmuosius parodymus mergaitė davė dar greitosios pagalbos automobiliu vežama į ligoninę.

Būtent ji papasakojo, kaip motinos sugyventinis šluota negailestingai talžė ją ir jos brolį.

Policijai tiktai melavo

Tardomas vyras galiausiai prisipažino mušęs mažylius. Esą jis įsiuto, nes vaikai žaisdami sulaužė naujos lovytės rėmą.

„Mes tiek vargome, kol ją nupirkome“, – teisinosi B.T.Essobti.

Vyras tikino neprisimenantis, kiek ir kokių smūgių sudavė vaikams, tačiau pripažino juos spardęs ir daužęs kumščiais.

Neabejojama, kad tikrąją įvykių eigą pareigūnams pavyks nustatyti greitai. Įvykį tirianti Neapolio prokuratūra šiuo metu stengiasi kuo tiksliau sudėlioti tragedijos detales ir nustatyti tikslią vaiko mirties priežastį.

Pareigūnai aiškinasi, koks buvo motinos vaidmuo šioje siaubingoje istorijoje. Iš pradžių teigta, kad jos nebuvo namuose. Vėliau pasirodė žinučių, kad moteris esą prisipažino mačiusi konfliktą.

„Tony atrodė kaip velnias, neįstengiau jo sustabdyti“, – kvočiama pareigūnų sakė vaikų motina.

Teigiama, kad pareigūnams ją vedant į apklausą kaimynai moteriai negailėjo karčių žodžių. Jie pasakojo, kad pora pykdavosi net viešose vietose. Esą vyro pykčio priepuolius jiems teko stabdyti ir gatvėje, bet moteris niekada nebuvo pranešusi apie vyro smurtą.

Pasak italų žiniasklaidos, vyro sužvėrėjimo priežastis gali būti šokiruojanti: esą jis pavydėjo vaikams motinos dėmesio ir nesyk dėl to priekaištavo sugyventinei.

Nekėlė jokių įtarimų

Teigiama, kad šeima anksčiau jokių įtarimų nekėlė. Tai patvirtino ir Kardito meras Giuseppe Cirillo, iškart atvykęs į tragedijos vietą: „Pažįstu sulaikytą vyrą ir jo šeimą. Jie atrodė ramūs žmonės.“

„Vaikui gyvybė buvo atimta dėl visiškai absurdiškų motyvų. Laidotuvių dieną bus paskelbtas gedulas. Visa Kardito bendruomenė taps nužudyto berniuko šeima.

Nuo rytojaus imsiuosi darbo kartu su savivaldybės administracija, kad būtų panaudotos visos teisėsaugos leidžiamos priemonės. Kartu su socialiniais pareigūnais padarysime viską, kad gyvi likę vaikai nesijaustų vieniši ir pamiršti“, – sakė šokiruotas meras.

Vis dėlto Italijos žiniasklaida teigia, kad sulaikytas vyras buvo pažįstamas teisėsaugai – jis nelegaliai prekiavo turguje, praeityje ne kartą buvo sulaikytas už vagystes ir plėšimus.

„Jo pavardė tunisietiška, bet jis – tikras italas. Jo tėvas buvo iš Tuniso, bet jis pradingo prieš daugybę metų. Pažįstu jo motiną ir jaunesnį brolį.

Tai neturtinga šeima, turinti ekonominių problemų. Jaunesnysis brolis geras ir puikiai išauklėtas“, – sakė gretimos parapijos kunigas Maurizio Patriciello.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.