D.Trumpas sako esąs pasirengęs atidėti kiniškoms prekėms taikomų muitų padidinimą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra pasirengęs pratęsti prekybos paliaubas su Kinija ir atidėti importo muitų padidinimą, jeigu derybose dėl prekybos su Pekinu bus daroma pažanga.

D.Trumpas.<br>AP nuotr.
D.Trumpas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 5:57 PM

„Yra galimybė, kad aš pratęsiu terminą“, – pareiškė jis penktadienį prie Baltųjų rūmų susirinkusiems žurnalistams.

„Ir jeigu pamatysiu, kad mes esame priartėję prie susitarimo arba derybos dėl susitarimo juda tinkama linkme, paliksiu galioti dabartinius muitus, jų nedidinsiu“, – pridūrė jis.

Šią savaitę D. Trumpas jau buvo pareiškęs, kad terminas, per kurį turi būti pasiektas prekybos susitarimas su Kinija, gali būti pratęstas.

„Jeigu priartėsime prie susitarimo, jeigu manysime, jog galime pasiekti tikrą susitarimą ... galėčiau sutikti šiek tiek pratęsti terminą“, – pažymėjo JAV valstybės vadovas.

Iš pradžių D. Trumpas tvirtino, kad prekybos susitarimą, kuris tenkins abi šalis, Jungtinės Valstijos ir Kinija turi pasiekti iki kovo 1 dienos, antraip Vašingtonas 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomus muitus jau kitą dieną padidins nuo dabartinių 10 iki 25 procentų.

Kitą savaitę Vašingtone įvyks jau ketvirtasis JAV ir Kinijos derybų dėl prekybos ratas.

D. Trumpas sakė, kad jam patinka importo muitai, kurie „mūsų iždą papildo milijardais JAV dolerių“. Tačiau jis ir toliau tvirtina, kad muitus moka Kinija, nors juos iš tikrųjų moka JAV bendrovės, o galiausiai – Amerikos vartotojai, nes jiems tenka brangiau mokėti už importuojamas prekes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.