ES atstovai ragina Šiaurės Makedonijos politines jėgas bendradarbiauti

Europos Sąjungos įstatymų leidėjų delegacija penktadienį atvyko į Šiaurės Makedoniją raginti jos vadovus ir opoziciją bendradarbiauti dėl šalies siekio įstoti į Bendriją.

Šiaurės Makedonijai išsprendus ginčą su Graikija dėl savo pavadinimo, šaliai atsivėrė galimybė įstoti į Europos Sąjungą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Makedonijai išsprendus ginčą su Graikija dėl savo pavadinimo, šaliai atsivėrė galimybė įstoti į Europos Sąjungą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 5:36 PM

Septyni Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto nariai lankosi sostinėje Skopjėje, praėjus kelioms savaitėms po to, kai šalis pasiekė istorinį susitarimą su kaimynine Graikija ir sutiko persivadinti iš Makedonijos į Šiaurės Makedoniją. Šis susitarimas leis šaliai įstoti į NATO ir priartėti prie ES narystės.

Delegacijos lyderis Tunne Kelamas, 82 metų estų konservatorius, paragino Skopję „nešvaistyti laiko“ politiniams nesusitarimams.

Šiaurės Makedonijos politikoje tebevyrauja gili politinė nesantaika. Ši valstybė yra ES kandidatė nuo 2005 metų, bet vis dar nepradėjo derybų dėl stojimo, nes iki šiol neįvykdė visų reikiamų reformų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.