„Facebook“ prieš rinkimus Indonezijoje uždraudė skelbti politinę reklamą iš užsienio

Socialinis tinklas „Facebook“ uždraudė skelbti politinę reklamą Indonezijoje iš užsienio šaliai rengiantis artėjantiems prezidento rinkimams.

„Facebook“ prieš rinkimus Indonezijoje apribojo politinę reklamą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Facebook“ prieš rinkimus Indonezijoje apribojo politinę reklamą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 11:26 AM

Feisbukas šį žingsnį žengė anksčiau sulaukęs griežtos Europos Sąjungos kritikos už menkas pastangas užkirsti kelią kišimuisi į rinkimų procesus.

Didžiausias pasaulyje socialinis tinklas pranešė, kad laikinai uždraudžia skelbti bet kokią mokamą reklamos užsakovų, esančių už Indonezijos ribų, medžiagą, susijusią su politikais, partijomis ar bandymais paveikti rinkėjus.

„Norime, kad būtų sunkiau kištis į rinkimus šioje platformoje, o žmonėms būtų lengviau pasiekti, kad jų balsas būtų teisėtai išgirstas politiniame procese“, – rašoma feisbuko išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad naujosios taisyklės įsigalioja antradienį.

Anksčiau šiais metais ES pareigūnai pažėrė griežtos kritikos feisbukui už tai, kad jis nesiėmė pakankamų priemonių tikrinti reklamą šiame socialiniame tinkle artėjant gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams.

Atsakydama bendrovė pristatė virtinę naujų priemonių ir taisyklių. Pagal jas, įvairiai politinei reklamai, susijusiai su rinkimais, skelbti bus reikalingas specialus leidimas, be to, tokia medžiaga turės būti aiškiai pažymėta kaip apmokėta užsakovo.

JAV bendrovė ėmė atidžiau gilintis į savo įtaką rinkimams po to, kai į viešumą iškilo faktai apie Rusijos kišimąsi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Tačiau socialinis tinklas sulaukė kritikos, kad delsė imtis būtinų veiksmų.

Feisbukas nurodė, kad taisykles pažeidžianti reklama, susijusi su Indonezija, bus šalinama pasitelkus automatizuotą ir žmogiškąją intervenciją.

Indonezijai ir pačiai tenka kovoti su neapykantą kurstančių komentarų banga internete, įvairioms konservatyvioms grupėms socialiniuose tinkluose skleidžiant melagingą ir prieš mažumas nukreiptą turinį.

Valdžia nerimauja, kad internete skelbiama neapykantą kurstanti medžiaga gali pagilinti socialinį ir religinį susipriešinimą šioje didžiausioje musulmoniškoje pasaulio valstybėje prieš balandį numatytus prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.